μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Επιστροφή στις νίκες με εμφατικό τρόπο – Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός 5 – 0 – Νέα σφαγή στο μπάσκετ και Λάυριο – Π.Α.Ο.Κ. 84 – 77 με το έτσι θέλω
[συντάχθηκε από George στις 31-01-2021, 22:56]

Ο Π.Α.Ο.Κ. δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο σήμερα το απόγευμα και αφού άνοιξε το σκορ διέλυσε τον Παναιτωλικό με 5-0 στην Τούμπα επιστρέφοντας εμφατικά στις νίκες.

Η ομάδα μας αν και είχε τα ηνία του αγώνα εξ αρχής δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική για την αντίπαλη εστία και δημιούργησε την καλύτερη της ευκαιρία στο 25′ όταν ο Σφιντέρσκι νικήθηκε από τον Κνετ σε σουτ που εξαπέλυσε εντός περιοχής. Στο 39’ όμως ο Δικέφαλος έσπασε πολύ όμορφα το πρέσινγκ ψηλά του Παναιτωλικού και μια ωραία κάθετη πάσα του Ζίβκοβιτς έφερε τον Μουργκ σε θέση βολής εντός περιοχής όπου ο Αυστριακός με ωραία κίνηση και πλασέ έκανε το 1-0 το οποίο αποτέλεσε και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν καταιγιστικός και στο 52′ ο Ροντρίγκο βρήκε με σέντρα τον Σβαμπ ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 57′ ο Ροντρίγκο και πάλι έκλεψε τη μπάλα ψηλά και τροφοδότησε τον Τζόλη που με άπιαστο σουτ έγραψε το 3-0. Στο 61′ ο Ελ Καντουρί μετά από νέο κλέψιμο έκανε την κούρσα και έδωσε στο Σφιντέρσκι που με σουτ σημείωσε το 4-0. Μετά από κάποιες ακόμα ευκαιρίες που έχασε η ομάδα μας, στο 90′ και πάλι μετά από προσπάθεια του Ελ Καντουρί, η μπάλα κατέληξε στον Σφιντέρσκι ο οποίος με κοντινό σουτ έκανε το 5-0 το οποίο αποτέλεσε και το τελικό σκορ του ματς.

Ακολουθεί την Τετάρτη στις 19:30 η τυπικού χαρακτήρα ρεβάνς του 5-0 για το Κύπελλο με το παράρτημα του γαύρου στον Κάμπο στην τυρούπολη.

Μια μέρα νωρίτερα ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ., για κάποιο λόγο που μόνο τα μουνόσκυλα της ΕΟΚ και της ΚΕΔ ξέρουν, έπρεπε να χάσει από το Λαύριο κι έχασε με 84 – 77 εκτελώντας 18 βολές λιγότερες από τον αντίπαλο του σε κλειστό ματς. Το έχουμε πει πολλές φορές, η σφαγή της νέας εποχής στο μπάσκετ δεν γίνεται με κραυγαλέα σφυρίγματα αλλά εφαρμόζοντας άλλα κριτήρια στα σφυρίγματα στη μια ρακέτα και άλλα στην άλλην κάνοντας το άθλημα που παίζεται στο παρκέ να μοιάζει με μπάσκετ αλλά να μην είναι ουσιαστικά. Κάτι τέτοιο βιώσαμε και το Σάββατο το απόγευμα στο κλειστό του Λαυρίου όταν σε ένα ματς ντέρμπι επί 40 λεπτά οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν 37 βολές έναντι 19 του Π.Α.Ο.Κ. με τις 18 (όσες δηλαδή πήρε ο Π.Α.Ο.Κ. παρά μία) να τους αποδίδονται στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο. Κορυφαίοι για την ομάδα μας που για ακόμα μια φορά την στήσανε χωρίς λόγο σε ένα αστείο πρωτάθλημα που πάνω από τις μισές ομάδες δεν έχουν στόχο οι Κονατέ με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Λαβ που σημείωσε 20 πόντους.

Ακολουθεί την επόμενη Κυριακή στις 17:00 το ματς απέναντι στον βάζελο στο Παλατάκι.

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής στο Παλατάκι, ο πετοσφαιρικός Π.Α.Ο.Κ. με τον πιο αστείο σχεδιασμό πιθανώς παγκοσμίως έχοντας 3 νέους παίκτες στην σύνθεση του οι οποίοι φτάσανε στη Θεσσαλονίκη μόλις προχθές και αφού του προέκυψαν δύο τραυματισμοί εντός του ματς και έχασε το πρώτο σετ στο οποίο ήταν καλύτερος του αντιπάλου του ηττήθηκε με 3-0 (27-29, 18-25, 18-25) από τον γαύρο.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Π.Α.Ο.Κ. την Τετάρτη στις 18:00 απέναντι στην Κηφισιά στο Παλατάκι στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. 

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας