μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Στην Ευρωπή το καλύτερο σιρόπι ξανά – Π.Α.Ο.Κ. - Μπεσίκτας 3 – 1 και ο Δικέφαλος εξασφάλισε θέση στους ομίλους του Europa League ενώ συνεχίζει την πορεία του στο Champions league
[συντάχθηκε από George στις 26-08-2020, 02:27]

Με μια επιβλητική εμφάνιση, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, ο Π.Α.Ο.Κ. φιλοδώρησε με τρία γκολ σε 30 λεπτά τους αντιπάλους του και αν και μετά παρουσίασε τις γνωστές του αυτοκτονικές τάσεις, με το χαμένο πέναλτι και σε μερικές ακόμα στιγμές του παιχνιδιού, επικράτησε με 3-1 της Μπεσίκτας και εξασφάλισε θέση στους ομίλους του Europa League ενώ τη Δευτέρα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του για τον επόμενο γύρο του Champions League όντας δύο βήματα πριν από τους ομίλους του.

Ο Π.Α.Ο.Κ. μπήκε δυνατά στον αγώνα και πίεσε από νωρίς τους φιλοξενούμενους και μετά από δυο μικροευκαιρίες το γκολ ήρθε στο 7ο λεπτό όταν ο Σβαμπ έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα με εξωτερικό φάλτσο στον Γιαννούλη, ο οποίος έδωσε στον Τζόλη και ο τελευταίος με άψογο πλασέ στο απέναντι Γάμα έκανε το 1-0. Με την ομάδα μας να συνεχίζει να κινείται σε υψηλά στάνταρ απόδοσης το δεύτερο γκολ δεν θα αργούσε να έρθει κι έτσι στο 24′ ο Πέλκας βρήκε τον Άκπομ, ο οποίος με υπερπροσπάθεια γύρισε στον Τζόλη που νίκησε ξανά τον Τούρκο τερματοφύλακα κάνοντας το 2-0. Σε μία ακόμα αντεπίθεση στο 30′, ο Π.Α.Ο.Κ. βρήκε και τρίτο γκολ με τον Τζόλη να γίνεται αυτή τη φορά δημιουργός και τον Πέλκα εκτελεστή να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 3-0. Χωρίς να αλλάξει η εικόνα του αγώνα, η Μπεσίκτας κατάφερε να μειώσει στο 36′, όταν μετά από λανθασμένο μαρκάρισμα του Γιαννούλη μακριά από τη μεγάλη περιοχή έγινε σέντρα από τα δεξιά και ο Λαρίν συνέλαβε κοιμώμενο το κέντρο της άμυνας μας και με προβολή έκανε το 3-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άκπομ κέρδισε πέναλτι, αλλά τα περσινά παθήματα δεν έγιναν μαθήματα και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του αντί του Πέλκα ή του Σβαμπ με αποτέλεσμα να νικηθεί από τον Ντεστάνογλου. Στο 42’, ο Μπόιντ έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ στέλνοντας την μπάλα άουτ σε μια φάση που τραυματίστηκε ο Ροντρίγκο και αντικαταστάθηκε από την Λημνιό ενώ και οι Ίνγκασον και Μιχαηλίδης είχαν αντικρίσει κίτρινες κάρτες με το 3-1 να αποτελεί και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Το μοτίβο του δευτέρου ημιχρόνου ήθελε την Μπεσίκτας να έχει την κατοχή και τον Π.Α.Ο.Κ. να παίζει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Έτσι, στο 49′ η Μπεσίκτας βρέθηκε κοντά στο 3-2 αλλά ο Ζίβκοβιτς είπε “όχι” σε τετ α τετ του Λενς, ενώ στο 59′ ο Λημνιός νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ντεστάνογλου και στην επαναφορά ο Τζόλης ξαφνιάστηκε και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 67’ νέος όμορφος συνδυασμός των παικτών της ομάδας μας κατέληξε σε δυνατό σουτ του Τζόλη το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Τούρκος τερματοφύλακας. Στο 83′ η Μπεσίκτας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει εξ επαφής σουτ του Ναγίρ για να φτάσουμε στο 90’ όταν ο Γιαννούλης έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση με αποτέλεσμα το 3-1 να αποτελεί το τελικό σκορ του αποψινού αγώνα και τον Π.Α.Ο.Κ. να παίρνει τη μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League και να καπαρώνει θέση στους ομίλους του Europa League.

Μετά την πρόκριση αυτή, που αποτελεί βάλσαμο για τα οικονομικά του Συλλόγου μας, η σκληρή δουλειά πρέπει να συνεχιστεί ώστε ο Π.Α.Ο.Κ. να είναι έτοιμος με την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και στην επόμενη Ευρωπαϊκή του υποχρέωση ενώ θα πρέπει να γίνουν στοχευμένες προσθήκες υψηλής ποιότητας με χαμηλό ρίσκο σε συγκεκριμένες θέσεις καθώς πλέον η ομάδα μας θα έχει τρία παιχνίδια την εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας