μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Τρεις ακόμη βαθμοί στο σακούλι με τριάρα – Π.Α.Ο.Κ. - Αστέρας Τρίπολης 3 – 1 – Ο στόχος της νίκης και της υπερκάλυψης της διαφοράς επιτεύχθηκε στο μπασκετάκι καθώς ο Π.Α.Ο.Κ. διέσυρε τον Ιωνικό με 110
[συντάχθηκε από George στις 20-01-2020, 02:08]

Ο Π.Α.Ο.Κ. ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα με 3 – 1 και πλέον στρέφει την προσοχή του στην εμβόλιμη αγωνιστική που τον φέρνει αντιμέτωπο το απόγευμα της Πέμπτης με την Λαμία στην ομώνυμη πόλη.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 4′ ο Λημνιός δεν εκμεταλλεύτηκε τη διπλή ευκαιρία που είχε, ενώ στο 6′ ο Μαουρίσιο αστόχησε μόνος του σε κεφαλιά προ κενής εστίας. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Δικέφαλο να βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα τελικά στο 29’ όταν μία κάθετη του Βιεϊρίνια που κόντραρε σε αμυντικό έφτασε στον Σφιντέρσκι και αυτός με πλασέ έκανε το 1-0 το οποίο έμελε να είναι και το σκορ του ημιχρόνου στην Τούμπα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε να βραχυκυκλώνει το παιχνίδι του Π.Α.Ο.Κ. και έπρεπε να φτάσουμε στο 56’ για την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας μας όταν μετά από προσπάθεια και γύρισμα του Λημνιού και απόκρουση του Παπαδόπουλου, ο Πέλκας από πλεονεκτική θέση έστειλε με σουτ την μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Πέλκας χρίστηκε σκόρερ όταν σε μια φάση που αρχικά υποδείχθηκε σε θέση οφ σαϊντ σκόραρε με πλασέ μετά από σουτ του Μαουρίσιο που μετατράπηκε σε ασίστ με το γκολ τελικά να μετράει ορθά με χρήση VAR και κάπως έτσι να σημειώνεται το 2 – 0. Στο 70’ ο Αουγκούστο εκτέλεσε φάουλ μισό μέτρο έξω από την περιοχή, σε μια φάση που αρχικά είχε υποδειχθεί πέναλτι αλλά μετατράπηκε σε φάουλ μετά από την χρήση του VAR και εκ της οποίας αποβλήθηκε ορθώς ο Σουάρες και είδε τον Παπαδόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 79′ ο Π.Α.Ο.Κ. πέτυχε το πιο όμορφο γκολ του. όταν ο Μίσιτς μετά από ωραίο συνδυασμό έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και με πλασέ ο Λάμπρου από δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 3-0. Ο Αστέρας κατάφερε να μειώσει στο 87′ με κοντινό σουτ του Μάρκο Φερνάντεθ μετά από σέντρα από αριστερά και αδράνεια της άμυνας της ομάδας μας με το 3-1 να αποτελεί το τελικό σκορ του αποψινού αγώνα, γκολ το οποίο επίσης μέτρησε κατόπιν χρήσης του VAR.

Ακολουθεί το ματς της Πέμπτης στις 19:00 στην Λαμία στο οποίο η ομάδα μας θα πρέπει να πάει με το μαχαίρι στα δόντια προετοιμασμένη για πόλεμο. Την Πέμπτη η Λαμία δεν θα είναι η ίδια με αυτήν που έπαιξε με τον γαύρο πριν 1 βδομάδα όπως και ο Αστέρας Τρίπολης δεν ήταν ίδιος με αυτόν που έχανε 0-3 στο 15’ από τον γαύρο όπως φυσικά ίδιο δεν ήταν το ερπετό στο τηγάνι με το ερπετό που αντιμετωπίσαμε δύο φορές. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι αυτοί οι ξεδιάντροποι άνθρωποι έχουν το θράσος να κατηγορούν τον Π.Α.Ο.Κ. για αλλοίωση των συνθηκών του πρωταθλήματος.

Σημαντική νίκη σε συνδυασμό με την επίτευξη της υπερκάλυψης της διαφοράς για τον μπασκετικό Π.Α.Ο.Κ. το Σάββατο απέναντι στην ομάδα – παρωδία του Ιωνικού με 110 – 80 στο Παλατάκι. Σε έναν αγώνα που δεν αντέχει σε κριτική καθώς ο Ιωνικός Νικαίας ξεφτιλίζοντας το μπάσκετ κατεβαίνει με εντελώς άλλο ρόστερ από αυτό του πρώτου γύρου, ο Π.Α.Ο.Κ. με κορυφαίους τους Ουίγκινς, Σόρτερ, Μπεστ και Σμιθ έφτασε σε μια νίκη που σύντομα πιστεύουμε ότι θα τον βοηθήσει να βάλει από κάτω τον χθεσινό αντίπαλο του.

Ακολουθούν την Τρίτη στις 21:30 και τη Δεύτερα στις 19:30 οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με την Μπρίντιζι και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Στο βόλλεϋ ο Κυπελλούχος Π.Α.Ο.Κ. με τρεις αλλαγές στην σύνθεση του και χωρίς τον Ίλινιχ που ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση αν και προηγήθηκε με 2-1 εκτός έδρας του ΠΑΟ ηττήθηκε με 3-2 (21-25, 25-21, 24-26, 25-16, 15-13). Ακολουθεί την Τετάρτη ο αγώνας για το Κύπελλο με αντίπαλο τον Πήγασο Πολίχνης και εν συνεχεία τη Δευτέρα στις 17:00 το ντέρμπι με τον γαύρο στον Ρέντη. Το αίμα των αντρών πήραν πίσω τα κορίτσια στο ίδιο άθλημα τα οποία μετά από πολύ καλή εμφάνιση επικράτησαν με 3-0 (25-12, 25-23, 25-23) του ΠΑΟ στη Μίκρα. Στο χάντμπολ οι άντρες πάλεψαν απέναντι στην ΑΕΚ στην Αθήνα αλλά δε δικαιώθηκαν καθώς τελικά ηττήθηκαν με 31-30 ενώ τεράστιο διπλό με ανατροπή μέσα στην έδρα της ανταγωνίστριας Ν. Ιωνίας πέτυχαν οι νταμπλούχες γυναίκες μας στο ίδιο άθλημα με σκορ 23-22. Τέλος το γυναικείο τμήμα μπάσκετ ηττήθηκε στο Παλατάκι από τον ΟΣΦΠ/Ελληνικό με 52-100.

 

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας