μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Η καθιερωμένη φάπα στους χάρτινους έλαβε χώρα και φέτος – Π.Α.Ο.Κ. - ΑΕΧ 1 – 0 – No άμυνα , no εκτός έδρας νίκη για το μπασκετάκι μας – Λάρισα – Π.Α.Ο.Κ. 95 – 85
[συντάχθηκε από George στις 13-01-2020, 03:00]

Ο Π.Α.Ο.Κ. έχοντας όλη την πίεση από τη δική του πλευρά υπέταξε μετά από ένα σφιχτό ματς την σκανδαλωδώς ξεκούραστη ΑΕΧ, που δυστυχώς όπως αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια του ματς αλλά και μετά από αυτό ότι ήθελε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κόκκινου αδερφού και χρηματοδότη της, με 1 – 0.

Σε ένα ματς που δεν διεκδίκησε ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Π.Α.Ο.Κ. έχασε στο 16′ την πρώτη ευκαιρία όταν ο Σφιντέρσκι νικήθηκε από τον Μπάρκα σε σουτ από καλή θέση όπως επίσης συνέβη και λίγο αργότερα σε τετ α τετ του Μπίσεσβαρ στο 31’. Στο 39′ ο Εσίτι βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ με το ημίχρονο να σφραγίζεται από το 0-0.

Στο 55′, στην πρώτη απειλή του Π.Α.Ο.Κ. στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπάρκας απέκρουσε σουτ του Σφιντέρσκι, και στη συνέχεια της φάσης ο Σιμόες τράβηξε και ανέτρεψε τον Βιεϊρίνια κάνοντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Πορτογάλος αρχηγός και έκανε το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι ο Βιερίνια εκτελεί φάουλ που κέρδισε ο ίδιος με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 69′ ξανά ο Βιεϊρίνια κέρδισε κατά κράτος τον Μπακάκη και γύρισε στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος κατάφερε να αστοχήσει απελπιστικά σουτάροντας πιο μέσα από το σημείο του πέναλτι. Στο 71′ η ΑΕΧ εμφανίζεται για πρώτη φορά επιθετικά στο χορτάρι της Τούμπας, όταν ο Λιβάγια βρήκε τον Μάνταλο εντός περιοχής αλλά αυτός έστειλε με σουτ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 80′ ο Ζίβκοβιτς έκανε σπουδαία επέμβαση σε τετ α τετ με τον Ολιβέιρα, ενώ κάτι ανάλογο έγινε στο 87′ με πρωταγωνιστές τους Λημνιό και Μπάρκα στην απέναντι εστία για να φτάσουμε στο 91′ οταν ο Άκπομ βγήκε μόνος στην αντεπίθεση και ανατράπηκε από τον Χουλτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή με αποτέλεσμα ο τελευταίος ως τελευταίος παίκτης να αποβληθεί και στο 94′ να αποβάλλεται και ο Λιβάγια με δεύτερη κίτρινη κάρτα για εγκληματικό φάουλ στον Λημνιό με το τελικό αποτέλεσμα να μένει στο 1-0. και τον υφυπουργό της καρδιάς μας να αναρωτιέται πως κατάφεραν οι ευνοημένοι του να χάσουν και το ματς και παίκτες ενόψει του ματς που θα έπρεπε να γίνει την προηγούμενη Τετάρτη αλλά θα γίνει την επόμενη Πέμπτη σε ένα έπος παρεμβατικότητας και ανισονομίας εκ μέρους του.

Ακολουθεί για την ομάδα μας την Τετάρτη στις 15:00 η τυπικής διαδικασίας ρεβάνς με τον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας για το Κύπελλο και την Κυριακή στις 18:00 το ματς με το Κωλοκοτρωνίτσι που άνοιξε τα πόδια του επικά πριν λίγες βδομάδες στον γαύρο και πάλι στον Ναό.

Μια μέρα νωρίτερα ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. λησμόνησε για άλλη μια φορά να παίξει άμυνα και ηττήθηκε σε 1 κομβικό ματς από την Λάρισα στην ομώνυμη πόλη με 95 – 85 παρά την συγκλονιστική συμπαράσταση των οπαδών του. Οι 95 πόντοι από την Λάρισα ήρθαν να προστεθούν στους 87 πόντους από τον Πανιώνιο στην Αθήνα και στους 88 από το Λαύριο στην ομώνυμη πόλη και εξηγούν την απουσία εκτός έδρας νίκης γεγονός που έχει βάλει την ομάδα μας σε μεγάλες περιπέτειες. Ακολουθεί την Τετάρτη στις 20:00 ο διαδικαστικός Ευρωπαϊκός αγώνας με την Ντιζόν στο Παλατάκι και το Σάββατο στις 15:45 το κομβικό εντός έδρας ματς με τον Ιωνικό όπου θα πρέπει πέρα από τη νίκη να αναζητηθεί αν είναι δυνατόν και το +18.

Στα υπόλοιπα αθλήματα, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος του γυναικείου χάντμπολ οι νταμπλούχες μας υπέταξαν με 37-15 την ΑΕΣΧ Πυλαίας ενώ και οι μόνιμες πρωταθλήτριες μας του γυναικείου ποδοσφαίρου διέλυσαν με 9-0 εντός έδρας τα Τρίκαλα με τα κορίτσια μας του μπάσκετ να είναι τα μόνα που δεν τα κατάφεραν αυτό το Σαββατοκύριακο γνωρίζοντας εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟ με 91-57.

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας