μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Επιστροφή στη δική μας κανονικότητα – ΟΦΗ – Π.Α.Ο.Κ 0 – 3 – Ευρωπαϊκό διπλό βαριάς φανέλας στο μπασκετάκι πριν τον τελικό του Σαββάτου – Νεπτούνας – Π.Α.Ο.Κ. 80 – 86
[συντάχθηκε από George στις 08-01-2020, 02:45]

Ο Π.Α.Ο.Κ. έβγαλε τη νοοτροπία που τον έκανε αήττητο πρωταθλητή και το μέταλλο του στο χορτάρι του Γεντί Κουλέ και με εντυπωσιακή εμφάνιση καθάρισε την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδος από το πρώτο ματς επικρατώντας του ΟΦΗ εμφατικά με 3-0.

Βγάζοντας ένταση από τα πρώτα λεπτά η ομάδα μας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα η πρώτη ευκαιρία να έρθει μόλις στο 4ο λεπτό, αλλά το σουτ του Λημνιού από κοντινή απόσταση έφυγε άουτ. Ακολούθησαν και άλλες στιγμές με τους παίκτες μας να πατάνε περιοχή αλλά να μην τα καταφέρνουν στην τελική ενέργεια με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 18′ μετά από λάθος του Ροντρίγκο, με τον Πασχαλάκη να σταματάει το σουτ του Μάνου. Στο 24’ όμως η υπεροχή του Δικεφάλου μετουσιώθηκε σε γκολ όταν ο Μίσιτς έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά και Λημνιός με προβολή έκανε το 0-1. Ο Κροάτης ήταν ο δημιουργός και του δεύτερου γκολ στο 32′ όταν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά αυτή τη φορά βρίσκοντας στο σημείο του πέναλτι τον Μπίσεσβαρ που με δυνατό σουτ σημείωσε το 0-2, το οποίο αποτέλεσε και το σκορ ημιχρόνου.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε ο αγώνας και στο δεύτερο ημίχρονο καθώς στο 51′ ο Λημνιός έχασε την ευκαιρία με σουτ από καλή θέση, ενώ άουτ πέρασε και το φαλτσαριστό πλασέ του Μπίσεσβαρ στο 54′. Ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι κατέληξε και το τελείωμα του Άκπομ στο 58′ για να φτάσουμε στο 63’ όταν ο Μίσιτς και πάλι πάσαρε κάθετα στον Άκπομ, και αυτός με ωραίο πλασέ έγραψε το 0-3. Ο Λάμπρου ο οποίος πέρασε κι αυτός στο ματς είχε υπέροχη προσωπική προσπάθεια και σουτ (αντί πάσας στον Μπίσεσβαρ) στο 77′ αλλά είδε την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάριατου αντίπαλου γκολκίπερ για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με τον ΟΦΗ να απειλεί σπασμωδικά δύο φορές με Τσιλιανίδη και Φιγκεϊρέδο μέχρι το τελικό σφύριγμα του κακού Σέζου το οποίο σφράγισε τη νίκη της ομάδας μας με 3-0.

Ακολουθεί στις 19:30 την Κυριακή στην κατάμεστη Τούμπα το ματς με τους χάρτινους και σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο σκάνδαλο με την σφραγίδα αυτού που παριστάνει τον υφυπουργό αθλητισμού σήμερα. Με τους αγώνες Κυπέλλου να έχουν οριστεί εδώ και 20 μέρες, σήμερα, μια μέρα πριν τα ματς της Τετάρτης, ανακάλυψαν οι σοφοί αυτού του μπουρδέλου κράτους ότι γαύροι και χάρτινοι παίζουν σε γειτονικούς νομούς και δεν μπορούν να το διαχειριστούν και ως εκ θαύματος ο (υφ)Υπουργάρας αποφάσισε να αναβάλει το ματς των χάρτινων, που κοίτα να δεις μια σύμπτωση, την Κυριακή παίζουν με τον Π.Α.Ο.Κ. στην Τούμπα. Επειδή νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους τους ενημερώνουμε ότι οι ηλίθιοι στην προκείμενη περίπτωση είναι αυτοί και η λύση στην υπόθεση, εφόσον υπήρχε θέληση ήταν αστεία και αφού δεν μπόρεσαν να την σκεφτούνε είναι ανίκανοι. Το ματς της αγαπημένης ομάδας του υφυπουργού με το μεγαθήριο της Γ’ Εθνικής μπορούσε να γίνει Πέμπτη, όπως Πέμπτη παίζει και ο επόμενος αντίπαλος της, η Λαμία και το θέμα θα έληγε εν τη γενέσει του όμως δεν ήταν ότι δεν μπορούσαν, απλά δεν θέλανε να δώσουν λύση. Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμίσουμε ότι παρόμοιο πρόβλημα υπήρχε και με το μπασκετικό Π.Α.Ο.Κ. - Ρούλης και ο Π.Α.Ο.Κ. εξαναγκάστηκε να παίξει 2 ματς, με το δεύτερο μάλιστα στη Λιθουανία, σε διάστημα 48 ωρών καθώς πριν αναβάλεις έναν αγώνα πάντα οφείλεις να εξετάσεις όλες τις πιθανές λύσεις ώστε αυτός να πραγματοποιηθεί.

Ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. λοιπόν, που εξαναγκάστηκε να παίξει 2 ματς σε 48 ώρες, πέρασε με εμφατικό διπλό από την έδρα της Νεπτούνας κερδίζοντας την με 86 – 80 γυρίζοντας το παιχνίδι από το 75-64 με όπλο την άμυνα που ως και σήμερα αποτελούσε μάλλον άγνωστη λέξη για την ομάδα μας. Στην σπουδαία εμφάνιση από Ουίγκινς (13 π. - 9 ριμπ.) , Μπεστ (12 π. - 3 ριμπ.) και Σμιθ (18 π.) ήρθαν να προστεθούν οι εντυπωσιακές ποιοτικές πινελιές της κομβικής τάπας του Σόρτερ και του τρίποντου - χαριστικής βολής του Μπόμπι Μπράουν στο τελευταίο λεπτό για να ολοκληρώσουν ένα σπουδαίο, κυρίως από άποψης ψυχολογίας, διπλό. Ακολουθεί το κομβικό εκτός έδρας ματς με την Λάρισα το Σάββατο στις 15:30 από όπου ελπίζουμε και πιστεύουμε η ομάδα μας να γυρίσει με ίδιο αποτέλεσμα με το σημερινό.

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας