μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
50 στη σειρά και μας φωνάζουν μπαμπά, πέρασε και από τη Ν. Σμύρνη ο μεγάλος Π.Α.Ο.Κ. - Πανιώνιος – Π.Α.Ο.Κ. 0 – 2
[συντάχθηκε από George στις 20-12-2019, 02:24]

Το αήττητο σερί του μεγάλου Π.Α.Ο.Κ. απόψε πενηντάρισε και αυτό σίγουρα δεν είναι αστείο, ούτε εύκολο, είναι ιστορικό. Απέναντι σε μια πάλαι ποτέ αξιοσέβαστη ομάδα, η οποία δυστυχώς έχει καταντήσει διαχρονικό παράρτημα του γαύρου, ο Π.Α.Ο.Κ. δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, λες και ήθελε να κάνει πλάκα στα ερυθρόλευκα ΠΟΚεμον που είχαν στηθεί μπροστά στις οθόνες τους και περίμεναν αυτό που περιμένουν καρτερικά μήνες τώρα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρεύτηκε και με τη βοήθεια του κόσμου του που αψήφισε όλες τις δυσκολίες και τις απαγορεύσεις πήρε άλλη μια νίκη με 2-0 με συνοπτικές διαδικασίες.

Στα του αγώνα αμιγώς, ο Δικέφαλος πήρε τα ηνία του αγώνα από την αρχή και στο 10’ ο Ελ Καντουρί βρήκε με κάθετη πάσα τον Άκπομ, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ με την φάση να επαναλαμβάνεται και οκτώ λεπτά αργότερα με την ίδια κατάληξη. Μετά το εικοσάλεπτο ο Πανιώνιος ισορρόπησε το ματς και φτάσαμε στο 34′ για να δούμε ένα μακρινό σουτ του Μίσιτς να φεύγει πάνω από τα δοκάρια ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε σουτ του Μασούρα από δεξιά. Στο 41′ μετά από προσπάθεια του Γιαννούλη ο Καντουρί αρχικά και ο Μίσιτς στη συνέχεια δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, ενώ στο 44′ δυνατό σουτ του Αουγκούστο αποκρούστηκε δύσκολα από τον Μαλέρμπ. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήρθε με εκτέλεση φάουλ του Αραμπούλι που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς με το 0-0 να αποτελεί το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ο Π.Α.Ο.Κ. μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 48′ δικαιώθηκε. Ο Βιεϊρίνια που είχε περάσει αλλαγή στη θέση του τραυματία Ελ Καντουρί στο ημίχρονο εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Μάτος έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Άκπομ έδωσε άψογη ασίστ όντας πεσμένος με κεφαλιά στον Ίνγκασον και ο τελευταίος με σουτ έκανε το 0-1.

Ακολούθησαν άλλες δυο σημαντικές ευκαιρίες για τον Δικέφαλο αρχικά στο 48′ όταν το απευθείας εντός περιοχής βολέ του Μπίσεσβαρ απέκρουσε ο Μαλέρμπ ενώ στο 53′ ο Αουγκούστο μετά από ωραίο συνδυασμό κατάφερε να χάσει το άχαστο από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 62’ όμως το μοιραίο για τον Πανιώνιο συνέβη όταν σε φάση που και πάλι ξεκίνησε από κόρνερ του Βιεϊρίνια και μετά από νέο γέμισμα του Μπίσεσβαρ ο Κρέσπο με κεφαλιά έδωσε την ασίστ στον Άκπομ και αυτός με νέα κεφαλιά έγραψε το 0-2.

Στο 70′ ο Ζίβκοβιτς αρνήθηκε ξανά το γκολ στον Αραμπούλι νικώντας τον σε συνεργασία με τον Ίνγκασον λίγο πριν βγει σε θέση τετ α τετ με την ομάδα μας να χάνει κάποιες ευκαιρίες ακόμα με σουτ των Βιερίνια, Μπίσεσβαρ και Αουγκούστο που αποκρούστηκαν ως την λήξη του αγώνα που τη βρήκε νικήτρια με 2-0.

Ακολουθεί τη Δεύτερα στις 18:00 στην Τούμπα ένας ακόμη τελικός απέναντι στον Ατρόμητο του ερπετόγαυρου Παντελίδη ώστε να κλείσει το μαγικό 2019 με τον τρόπο που αρμόζει στον αήττητο νταμπλούχο Π.Α.Ο.Κ.

Την ίδια περίπου ώρα, σε ένα ρεσιτάλ τσαπατσουλιάς καθώς είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να παίζει άλλο τμήμα εντός έδρας την ώρα που αγωνίζεται ο ποδοσφαιρικός Π.Α.Ο.Κ. ο Κυπελλούχος στο βόλλεϋ Δικέφαλος παίζοντας ουσιαστικά μόνος του στο Παλατάκι και προφανώς υποτιμώντας την αντίπαλο του υπέστη ήττα – αποκλεισμό σοκ από την Μπάρκομ Καζάνι Λβιβ στο “χρυσό” σετ (22-25, 21-25, 23-25 και “χρυσό” σετ 14-16). Η ομάδα πρέπει να ανασυνταχθεί άμεσα ενόψει του πονηρού ματς που ακολουθεί με την Κηφισιά το απόγευμα της Κυριακής στο Παλατάκι ώστε να μην χύσει την καρδάρα με το γάλα που γέμιζε τελευταία.

Τέλος, το χιλιοταλαιπωρημένο αλλά και διαχρονικά αγαπημένο μπασκετάκι μας περνάει αναμφισβήτητα τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του. Τόσο τα οικονομικά όσο και τα αγωνιστικά δεδομένα είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους, αρχικά όλοι οι δρόμοι οδηγούν το Σάββατο στις 17:45 στο Παλατάκι ώστε να έρθει η κομβική νίκη απέναντι στον Προμηθέα η οποία θα δώσει μια αγωνιστική ανάσα στην ομάδα μας.

Υ.Γ.: Για να βρεθεί ένας ΠΑΟΚτσής στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας σε εκτός έδρας αναμέτρηση στην εποχή της noormality πρέπει να καταπιεί σπαθιά, να περάσει από φλεγόμενες κινούμενες Συμπληγάδες και να υπερνικήσει έναν Δράκο που πετάει φωτιές. Τεράστιο respect στα τσακαλάκια που αψήφησαν όλες τις δυσκολίες και βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας σήμερα, τους ανήκει ένα μεγάλο μερίδιο της νίκης.

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας