μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Κρατάμε το τρίποντο, πάμε για το διπλό – Π.Α.Ο.Κ.- ΑΕΛ 1 -0 – Σαρωτικός ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. διέλυσε το Ρέθυμνο με 78 – 56 στο Παλατάκι
[συντάχθηκε από George στις 25-11-2019, 02:12]

Με μια διεκπεραιωτική εμφάνιση ο Π.Α.Ο.Κ. πήρε μια επαγγελματική νίκη επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΛ στην σχεδόν κατάμεστη Τούμπα και πηγαίνει για το διπλό στο τηγάνι ευρισκόμενος στην 1η θέση ισόβαθμος με τον γαύρο. Το ματς ξεκίνησε με ένα επικίνδυνο σουτ του Στάνκοβιτς στο 5′ με την μπάλα να κοντράρει στον Ίνγκασον και να καταλήγει λίγο δίπλα από το δοκάρι. Ο Π.Α.Ο.Κ. απάντησε στο 10′ με σουτ του Αουγκούστο που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κρίστινσον και άρχισε να ανεβάζει στροφές. Μετά από μια κεφαλιά του Μάτος στο 12′ και ένα καλό σουτ του Μπίσεσβαρ στο 14′, ήρθε η ώρα του γκολ στο 16′ όταν ο Βιεϊρίνια έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Σφιντέρσκι με ωραία προβολή έκανε το 1-0.

Στο 30’ ο Τάσσης απέδειξε γιατί θεωρείται επικίνδυνος διαιτητής και ακύρωσε το δεύτερο γκολ του Σφιντέρσκι εξαιτίας επιθετικού φάουλ που ανακάλυψε ο διαιτητής στην κεφαλιά του Μάτος ο οποίος τροφοδότησε τον Πολωνό, ενώ στο 45′, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή ο Σφιντέρσκι και πάλι βρέθηκε μόνος στο σημείο του πέναλτι με την εστία σχεδόν ανυπεράσπιστη αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει και να διπλασιάσει τα τέρματα του αλλά και της ομάδας μας με το 1-0 να καταγράφεται ως σκορ ημιχρόνου.

Νωθρά ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με τον Π.Α.Ο.Κ. να απειλεί ουσιαστικά για πρώτη φορά με καλό μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια στο 66′. Στο 77′ ο Άκπομ είχε μια επικίνδυνη κεφαλιά που απέκρουσε ο Κρίστινσον ενώ στα τελευταία λεπτά του αγώνα δύο επελάσεις του Λημνιού από δεξιά και αντίστοιχα γυρίσματα του στην καρδιά της περιοχής δεν μπόρεσαν να αξιοποιηθούν με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει ως το τέλος του αγώνα και να επαναφέρει την ομάδα μας στην φυσική της θέση, την κορυφή του πρωταθλήματος.

Ακολουθεί την Κυριακή στις 19:30 το ντέρμπι κορυφής με τον γαύρο στο τηγάνι όπου αναμένουμε από την ομάδα μας μια επανάληψη του περσινού αποτελέσματος.

Σαρωτικός ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. διέλυσε το Ρέθυμνο με 78 – 56 σε ένα ματς τελικό στο Παλατάκι το Σάββατο φτάνοντας τις 3 νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι με ένα απίστευτο 22-0 και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι από το 1ο δεκάλεπτο το οποίο τον βρήκε προηγούμενο με 33-8. Παίζοντας καλή άμυνα και δείχνοντας σοβαρότητα στη συνέχεια του αγώνα η ομάδα μας έφτασε στο δικαιότατο 78-56 το οποίο μπορεί να αποδειχτεί πολύ σημαντικό στην οικονομία του πρωταθλήματος. Κορυφαίος για την ομάδα μας ο πολυδιάστατος Ουίγγινς των 17 πόντων και των 12 ριμπάουντ ενώ από κοντά σε απόδοση ακολούθησαν οι Μαργαρίτης και Σαρικόπουλος που είχαν 11 πόντους και ο Μπεστ των 10 χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει παίκτης που υστέρησε.

Ακολουθεί το επόμενο Σάββατο στις 19:00 ο κομβικός εκτός έδρας αγώνας με τον Πανιώνιο όπου ο Π.Α.Ο.Κ. καλείται να πάρει το διπλό εκμεταλλευόμενος και την συγκυρία ότι δεν υπάρχει μεσοβδόμαδη Ευρωπαϊκή υποχρέωση ώστε να αλλάξει αυτόματα ο φετινός στόχος και να μπορεί να κοιτάει ψηλότερα (όλα αυτά βέβαια εφόσον δεν επηρεάσουν το αγωνιστικό τα γνωστά οικονομικά προβλήματα που δυστυχώς υφίστανται ακόμη).

Νίκη και για τον Κυπελλούχο στο βόλλεϋ Π.Α.Ο.Κ. που έκανε το καθήκον του κερδίζοντας με 3-0 (25-15, 25-20, 25-22) τον ΟΦΗ στο Παλατάκι παρά τις ελλείψεις του έχοντας ως κορυφαίους τους Μάρσαλ και Τακουρίδη και πλέον περιμένει να ενσωματώσει στην ομάδα τον Ολλανδό διαγώνιο Βαν Νταϊκ ενόψει της απαιτητικής συνέχειας αρχής γενομένης από το δύσκολο ματς που ακολουθεί το Σάββατο στην Σύρο με αντίπαλο τον τοπικό Φοίνικα.

Στα υπόλοιπα αθλήματα της ΠΑΟΚάρας μας τώρα, ήττα για το χάντμπολ το οποίο μαστιζόμενο και από τους σοβαρούς τραυματισμούς των Πετρίδη και Κεσίδη έκανε μια εκτός προγράμματος ήττα από την Πυλαία με 26-25. Το πόλο του Π.Α.Ο.Κ. πάλεψε με την ανώτερη Βουλιαγμένη στο Ποσειδώνιο αλλά δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα με 10-7. Οι μόνιμες πρωταθλήτριες στο γυναικείο ποδόσφαιρο διέσυραν τον επίδοξο (στα λόγια μόνο) αντίπαλο τους Ρούλη με 5-0 κάνοντας σπουδαίο βήμα για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου ενώ με νίκη συνέχισε και το γυναικείο μπάσκετ του Συλλόγου μας το οποίο πήρε σπουδαίο αποτέλεσμα επικρατώντας των Εσπερίδων Καλλιθέας με 71-62 στο Παλατάκι. Τέλος τα κορίτσια μας του βόλλεϋ δεν τα κατάφεραν στην Σαντορίνη απέναντι στον πρωτοπόρο ΑΟ Θήρας ηττούμενα με 3-0 (25-21, 25-21, 25-19) καθώς έμειναν μακριά από τα υψηλά στάνταρ της απόδοσης τους.


Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας