μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Διπλό ουσίας όταν την ίδια στιγμή άλλοι παίζουν φιλικά – Αστέρας Τρ. - Π.Α.Ο.Κ. 1 – 2 – Πρώτη νίκη για τον μπασκετικό Π.Α.Ο.Κ. 87 – 61 την Λάρισα, νίκη και για το χάντμπολ στην σκιά της συμπλήρωσης 20
[συντάχθηκε από George στις 06-10-2019, 23:57]

Ο Π.Α.Ο.Κ. πέρασε από μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται κερδίζοντας με 2-1 στην Τρίπολη τον Αστέρα και συνεχίζει την προσπάθεια του για διατήρηση των κεκτημένων του την ίδια μέρα που κάποιοι άλλοι παίζουν ένα ακόμη φιλικό προσφέροντας η αλήθεια είναι χρήμα στον κόσμο.

Οι νταμπλούχοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγώνα και μετά από ένα σουτ του Αουγκούστο στο 1′ και ένα του Λημνιού στο 8′ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μίσιτς, ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 11′ όταν ο Ζίβκοβιτς βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Γιαννούλη και αυτός τροφοδότησε τον Σφιντέρσκι το πλασέ του οποίου έφυγε άουτ. Στο 25' ήρθε η μια και μοναδική στιγμή που κατάφερε να απειλήσει ο Αστέρας, όταν ο Φερνάντες μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος όμως απέκρουσε με τα πόδια. Στη συνέχεια και πιο συγκεκριμένα στο 29′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς ο Σφιντέρσκι έστειλε την μπάλα άουτ, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πολωνός βρήκε στόχο. Ο Μάτος τον βρήκε εντός περιοχής και αυτός με ωραία διπλή προσπάθεια και πλασέ έκανε το 0-1 ενώ το ημίχρονο έκλεισε με μια κεφαλιά του Κρέσπο που κατέληξε λίγο άουτ και με το σκορ στο 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Π.Α.Ο.Κ. καθώς στο 47′ διπλασίασε τα τέρματα του χάρη σε αυτογκόλ του Μαρτίνεθ μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί, αλλά στο 58′ είδε την εστία του να παραβιάζεται από μια στημένη φάση. Μετά από κόρνερ, ο Μαρτίνεθ κέρδισε στον αέρα τον Μάτος και με κεφαλιά έκανε το 1-2. Στο 65’ ο Ζίφκοβιτς εξουδετέρωσε σουτ του Φερνάντες στην κλειστή του γωνία και από αυτό το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ευκαιρίες που καταγράφηκαν ως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή ήταν ένα σουτ του Αουγκούστο στο 70′ και ένα του Λημνιού στο 86′ που κατέληξαν λίγο και ελάχιστα άουτ αντίστοιχα με το 1-2 να αποτελεί το τελικό σκορ του αποψινού ματς.

Ακολουθεί διακοπή πρωταθλήματος στην οποία η ομάδα μας καλείται να δουλέψει στις αδυναμίες της, οι οποίες εντοπίζονται στα μετόπισθεν και την αντιμετώπιση των στημένων φάσεων των αντιπάλων, ώστε να φτάσει στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος το οποίο ο χοντρομπερλουσκόνι της χώρας προσπαθεί να το στήσει από χίλιες μεριές (το αποψινό φιλικό που έλαβε χώρα στην πόλη του Π.Α.Ο.Κ. τα λέει όλα). Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Κυριακή 20 Οκτώβρη στις 18:00 στην Τούμπα με αντίπαλο την Λαμία.

Μια μέρα νωρίτερα, ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος το καλοκαίρι έφτασε στο σημείο “μηδέν”, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι παρά τα προβλήματα του κατάφερε να φτιάξει μια άκρως αξιόμαχη ομάδα διαλύοντας την Λάρισα με 87-61 έχοντας ως κορυφαίους τον Άνταμ Σμιθ που σκόραρε κατά ριπάς και σταμάτησε στους 24 πόντους, τον Νόουλς που έδωσε οντότητα στην ρακέτα, τον Ουίγκινς που κατέθεσε ενέργεια στο παρκέ και τον Λιούις που μοίραζε αφειδώς ασίστ.

Ακολουθεί το επόμενο Σάββατο στις 17:45 ο απαιτητικός εκτός έδρας αγώνας απέναντι στον Ιωνικό Νίκαιας.

Τέλος, με νίκη συνέχισε και το αντρικό χάντμπολ του Π.Α.Ο.Κ., το οποίο επικράτησε εντός έδρας του Ιωνικού Ν.Φ. με 25 -18.

Φυσικά όλοι οι αγώνες της ομάδας μας που έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο έλαβαν χώρα στη σκιά της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την τραγωδία των Τεμπών όπου 6 αδέρφια μας έχασαν την ζωή τους επιστρέφοντας από εκδρομή στην Αθήνα όπου είχαν μεταβεί για να στηρίξουν την ομάδα μας σε ματς με τον ΠΑΟ. Αυτό που έχουμε υποσχεθεί και θα το τηρήσουμε μέχρι να πάμε να τους συναντήσουμε είναι ότι δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ...ΑΘΑΝΑΤΟΙ και πάντα παρόντες μαζί μας...

 

 

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας