μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Δύο πεταμένοι βαθμοί και ένα ματς το οποίο έπρεπε να λήξει 1-4 τουλάχιστον έμεινε στο “Χ” – ΑΕΧ – Π.Α.Ο.Κ. 2 – 2 – Κλοπή ολκής από τον Ψαριανό και την παρέα του στο μπάσκετ
[συντάχθηκε από George στις 30-09-2019, 00:40]

Ο Π.Α.Ο.Κ. τσαλαπάτησε την αντίπαλο του και αφού δεν προηγήθηκε με τουλάχιστον 0-3 στο πρώτο ημίχρονο ισοφαρίστηκε δύο φορές με το τελικό σκορ 2-2 να αποτελεί μαγική εικόνα και να αφήνει ανικανοποίητο τον Π.Α.Ο.Κ. ο οποίος πέταξε 2 βαθμούς αν και ήταν 2 κλάσεις καλύτερος από την αντίπαλο του.

Το ρεσιτάλ του Π.Α.Ο.Κ. ξεκίνησε από το 5’ όταν το σουτ του Μπίσεσβαρ από θέση βολής εντός περιοχής βρήκε σε σώματα. Στο 16′ όμως το σκορ άνοιξε όταν ο Βαρέλα βρήκε τον Λημνιό στα δεξιά κι αυτός αφού κοντρόλαρε έξοχα έδωσε έτοιμο γκολ στον Σφιντέρσκι για το 0-1. Ο Πολωνός θα μπορούσε να σκοράρει ξανά στο 19′ όταν μόνος του απέναντι σε κενή εστία από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 24′ ήρθε η πλέον τεράστια ευκαιρία για τον Π.Α.Ο.Κ. καθώς ο Μπακάκης με χέρι εντός περιοχής έκανε το πέναλτι το οποίο θα το έδινε μέχρι και ο πάτερ Κωστένογλου αλλά ο απίθανος Ελβετός χρειάστηκε το VAR , την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπίσεσβαρ αλλά ο Ολλανδός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπάρκα και έτσι ένα ημίχρονο που θα έπρεπε να λήξει 0-3 το λιγότερο έληξε με το φτωχό και άδικο 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα σουτ του Μπακάκη στο 47′ που έφυγε άουτ και η ΑΕΧ από μια άκρως αμφισβητούμενη στημένη φάση έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Λιβάγια εκτέλεσε το φάουλ και ο Τσιγκρίνσκι με προβολή έκανε το 1-1 στο 54’. Στο 58′ όμως ο Μπισεσβαρ βρήκε τον εκ των κορυφαίων απόψε Λημνιό στα δεξιά, κι ο τελευταίος σέρβιρε ξανά στον Σφιντέρσκι για το 1-2. Στη συνέχεια και πιο συγκεκριμένα στο 64′, ο Λιβάγια εκτέλεσε ένα ακόμη μάλλον ανύπαρκτο φάουλ απο δεξιά, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά, στην επαναφορά ο Μάνταλος πέτυχε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε όμως σωστά λίγο μετά ορθά ως off side με τη βοήθεια του VAR. Εντύπωση στη φάση αυτή προκάλεσε η απόφαση του Σιδηρόπουλου να φωνάξει τον Ελβετό στο VAR για να δει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή στην απόκρουση του Ζίβκοβιτς σε μια φάση που ούτε κατά διάνοια δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Στο 79′ η ΑΕΧ έφτασε στην ισοφάριση καθώς ο Αουγκούστο έχασε την μπάλα με πεντακάθαρο φάουλ από τον Κρίστιτιτς όπως φάνηκε στο ριπλέι, αλλά στο VAR ο τραγικός Σιδηρόπουλος, ο οποίος μάλιστα χρεώνεται με κάποιον μαγικό τρόπο στον Π.Α.Ο.Κ., έκανε ότι δεν το είδε, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο, ο οποίος έβγαλε τη συρτή σέντρα η οποία δεν μπόρεσε να αποκρουστεί και ο Ντέλετιτς έκανε το 2-2. Ο Π.Α.Ο.Κ. ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα όμως τα σουτ Άκπομ στο 84′ και το 87′ αποκρούστηκαν από τον Μπάρκα, με τη δεύτερη μάλιστα απόκρουση να είναι τρομερής δυσκολίας και το άδικο πέρα ως πέρα 2 -2 να παραμένει ως το τέλος.

Ακολουθεί το άκρως κομβικό ματς της επόμενης Κυριακής στις 17:15 με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος.

Ξεκίνησε αυτό το Σαββατοκύριακο και το πρωτάθλημα μπάσκετ στο οποίο ο Π.Α.Ο.Κ. που κατόρθωσε να ανταπεξέλθει των προβλημάτων του και να φτιάξει μια αξιοπρεπή ομάδα καλούταν να αντιμετωπίσει το ερπετό που με κάποιο μαγικό τρόπο ξεπέρασε τα ban της FIBA και έκανε ομάδα με παίκτες που έπαιζαν πέρσι σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις γεγονός που θα το οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση. Σε αυτό το παρακμασμένο ντέρμπι λοιπόν κατάφεραν απόλυτοι πρωταγωνιστές να γίνουν αυτοί που παρίσταναν τους διαιτητές απόψε. Οι “κύριοι” αυτοί λοιπόν, κατάφεραν σε ματς που κρίθηκε στην παράταση να δώσουν 34 βολές στον γηπεδούχο και 13 στον φιλοξενούμενο και σαν να μην έφτανε αυτό ο καριόλης Ψαριανός με το σκορ στο 82-82 δύο δευτερόλεπτα πριν την λήξη της παράτασης δίνει ένα φάουλ που δεν θα έδινε ούτε ο πιο φανατικός οπαδός του Φαποκράτορα κρίνοντας ουσιαστικά τον νικητή και χαρίζοντας τη νίκη στα ερπετά με 85-82.

Οι πόντοι και τα στατιστικά της ομάδας μας στο αποψινό ματς στο οποίο ζήσαμε άλλη μια τερατώδη σφαγή σε αυτό το γήπεδο ήταν:

Ακολουθεί το Σάββατο στις 15:45 κομβικότατο ματς με τον Ερμή Αγιάς στο Παλατάκι όπου αυτή η νέα ομάδα πρέπει να πάρει την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Τέλος, σπουδαία νίκη πέτυχε το τμήμα χάντμπολ του Π.Α.Ο.Κ. το οποίο επικράτησε εκτός έδρας του Διομήδη Άργους με 25-24.

Υ.Γ.: Πως στον πούτσο γαμημένε Ελβετέ μπορεί να μην σφύριξες φάουλ σε αυτή τη φάση; Πως στον πούτσο καριόλη Σιδηρόπουλε δεν υπέδειξες το φάουλ από το VAR; Πως στον πούτσο τρύπιε Βαρούχα μπορείς να λες ότι ο παίχτης της χάρτινης βρήκε μπάλα σε αυτή την φάση;

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας