μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Θα είναι μεγάλης σημασίας νίκη αν αναλυθούν σωστά όλα όσα έγιναν σήμερα – Ατρόμητος – Π.Α.Ο.Κ. 2 – 3
[συντάχθηκε από George στις 15-09-2019, 04:05]

Ένα ματς το οποίο ο νταμπλούχος Π.Α.Ο.Κ. έπρεπε μετά το πρώτο καλό ημίωρο του να το καθαρίσει σβηστά μετατράπηκε σε γκραν γκινιόλ μέσω και μιας εμετικής διαιτησίας. Τέλος καλό, ο μεγάλος Π.Α.Ο.Κ. πήρε τη νίκη με 3-2 στο 92΄, αρκεί να αναλυθούν από τους υπευθύνους (προπονητή, διοίκηση, παίκτες) όλα όσα έγιναν σήμερα και δεν ήταν και λίγα.

Ο Δικέφαλος μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και στο 4′ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Άκπομ, ενώ στο 14′ μακρινό σουτ του Πέλκα έδιωξε με δυσκολία ο Θεοδωράκης. Στο 17′ όμως ο Πέλκας με ωραία προσπάθεια και σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ (θυμίζοντας το 3ο στη σειρά και με φωνάζουν μπαμπά) στον Άκπομ ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάτος έπιασε απίθανο φαλτσαριστό σουτ από μακριά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Στο 46’ όμως η διαβολική σύμπτωση που έχει γίνει συνήθεια φέτος συνεχίστηκε. Ο Ατρόμητος που δεν είχε περάσει το κέντρο για 45 λεπτά βρήκε γκολ με τον Βέλλιο σε μια φάση με αλλεπάλληλα αμυντικά λάθη που οδήγησαν τον Κρέσπο στο πλάι και 3 παίκτες (Βαρέλα, Μάτος, Πασχαλάκη) να νικιούνται από μόλις 1 παίκτη του Ατρομήτου που ήταν εντός περιοχής με το ημίχρονο να λήγει 1-2 μη αντικατοπτρίζοντας σε καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα.

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις ότι στο γκολ του Ατρομήτου (στο οποίο έγινε χρήση VAR καθώς ο βοηθός είχε σηκώσει την σημαία) η σημαία σηκώθηκε πριν σημειωθεί το γκολ σε πλήρη αντίθεση με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους διαιτητές ενώ ο Κουμπαράκης, ο άνθρωπος που την 1η αγωνιστική στο τηγάνι ως διαιτητής VAR έδωσε στο διαιτητή πλάνο του τραβήγματος Μπαράλες από την Σελήνη, είχε τουλάχιστον 3 καίριες αποφάσεις εις βάρος της ομάδας μας και πιο συγκεκριμένα κίτρινη στον Χαρίση η οποία θα έπρεπε να είναι κόκκινη καθώς είχε προβεί σε μαρκάρισμα από πίσω χωρίς να πηγαίνει για τη μπάλα, χρέωσε με επικό επιθετικό φάουλ τον Πέλκα σε φάση που συγκρούστηκε με τον αντίπαλο τερματοφύλακα μετά από σπρώξιμο αμυνόμενου εντός της αντίπαλης περιοχής σε μια φάση που είτε έπρεπε να δώσει πέναλτι υπέρ μας είτε να την αφήσει να εξελιχθεί καθώς ο Μπίσεσβαρ βρισκόταν με την μπάλα στα πόδια προ κενής εστίας ενώ έπνιξε και μια πεντακάθαρη κίτρινη κάρτα στον Βέλλιο (για μαρκάρισμα πάνω στον Βαρέλα) που φημίζεται για το δυναμικό του παίξιμο και σίγουρα θα τον επηρέαζε στην συνέχεια του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, πέρα από μια σπουδαία ευκαιρία που χάθηκε στο 50′ όταν ο Γιαννούλης γύρισε στον Πέλκα, ο οποίος μόνος και ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι κατάφερε να στείλει την μπάλα απελπιστικά άουτ η ομάδα μας έδειξε να λυγίζει πιθανώς, αλλά σε κάθε περίπτωση λανθασμένα, από το κρύο γκολ που δέχτηκε στο 45+1 και στο 51’ ο Ρισβάνης λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με κεφαλιά κάτι που έκανε τελικά ο Βέλλιος στο 53’ μετά από λάθος του Εσίτι και τροφοδότηση του από τον Φάρλεϋ Ρόσα. Στη συνέχεια η ομάδα μας έγινε πιο επιθετική όμως ο ανεκδιήγητος Κουμπαράκης έκοψε 4 φορές επιθέσεις του Άκπομ με αστεία επιθετικά φάουλ, πολλές φορές δεν έβγαινε μια εύκολη τελική πάσα (μια από τον Άκπομ στον Ζαμπά, μια από τον Ελ Καντουρί στον Άκπομ) ενώ και όταν έβγαινε ο Ρισβάνης γκρέμιζε ατιμώρητος τον Ζαμπά σε 1 φάουλ και κάρτα που θα έδινε ακόμα και ο Σπανός. Σε άλλες περιπτώσεις χάνονταν ευκαιρίες όπως στο 73′ όταν Άκπομ και Ελ Καντουρί δεν εκμεταλλεύτηκαν την επικίνδυνη σέντρα του Πέλκα ή στο 74′ το σουτ του Ελ Καντουρί έφυγε άουτ για να φτάσουμε στο 88’ όταν ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ με σέντρα, ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά 4 λεπτά αργότερα το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ λόγω VAR με ένα replay το οποίο είδαμε φευγαλέα ενώ σε όλα τα replay που βλέπαμε πριν από αυτό δεν υπήρχε η παραμικρή υποψία off side. Αφού λοιπόν ο Βασίλης Μπακόπουλος πανηγύρισε έξαλλα την ακύρωση του γκολ όπως είχε πανηγυρίσει και την κατακύρωση του 1-2 νωρίτερα και έκανε συστάσεις στους ιθύνοντες του Π.Α.Ο.Κ. να μην διαμαρτύρονται με πανομοιότυπο τρόπο στο 92’ ήρθε να του μπουκώσει το στόμα ο Κρέσπο ο οποίος με κεφαλιά που δεν κατάφερε να βρει τρόπο να ακυρώσει ο VARίστας Ευαγγέλου έγραψε το 2-3 που ήταν και το τελικό σκορ με τον Π.Α.Ο.Κ. να περνάει με νίκη από μια από τις 3 έδρες στις οποίες είχε στραβοπατήσει πέρσι.

Χρέος όλων από αύριο κιόλας είναι να δουλέψουν ώστε να βελτιώσουν τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας, να γίνει σαφές σε όλους στην ομάδα ότι πρωτεύοντα ρόλο παίζει το αποτέλεσμα και όχι το θέαμα αλλά και να ασχοληθούνε όλοι οι αρμόδιοι με το κομμάτι της διαιτησίας και της ορθής χρήσης του VAR γιατί μέχρι τώρα βλέπουμε μια κατά το δοκούν χρήση αυτού η οποία έχει ήδη αλλοιώσει τη βαθμολογία και φυσικά κατά την προσφιλή του συνήθεια ο κλέφτης φωνάζει κιόλας.

Προχωράμε για το 4/4 κόντρα στο παράρτημα του γάβρου στην πόλη του Π.Α.Ο.Κ. την επόμενη Κυριακή στις 18:30.

Υ.Γ.: Αξιέπαινη η προσπάθεια όλων όσοι ασχολούνται με την ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ. οι οποίοι σε χρόνο ρεκόρ όχι μόνο βγάλαν την ομάδα μας από το τέλμα αλλά έφτιαξαν και ένα αξιοπρεπές ρόστερ και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλάι τους παρά τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν.

Υ.Γ.2: Τυχερός ο Όσκαρ Γκαρθία που δεν βρισκόταν σήμερα στο γήπεδο του Περιστερίου, στην καλύτερη περίπτωση θα είχε φύγει ακρωτηριασμένος από τις δεκάδες δολοφονικές κορδέλες που εκτοξεύτηκαν προς τους παίκτες του Π.Α.Ο.Κ….Ακούγεται αστείο και φυσικά θα ήταν αν δεν μας είχαν στερήσει 1 πρωτάθλημα από 1 γαμημένο ρολό χαρτιού που ίσως και να ακούμπησε έναν κακό θεατρίνο...

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας