μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Το καλά σχεδιασμένο πολύπλευρο μπλόκο του Αγρινίου έσπασε από τον ψυχωμένο Π.Α.Ο.Κ. – Παναιτωλικός – Π.Α.Ο.Κ. 0 – 1 – Νέα σφαγή στο μπάσκετ και ήττα από τον Προμηθέα στην Πάτρα με 81 – 68
[συντάχθηκε από George στις 29-01-2018, 00:01]

Το καλά σχεδιασμένο πολύπλευρο μπλόκο του Αγρινίου έσπασε από τον ψυχωμένο Π.Α.Ο.Κ. ο οποίος επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0. Αρχικά μια αστεία απόφαση που προσπάθησε να εφαρμόσει ο τοπικός σερίφης περί μη μετακίνησης οπαδών ξεπεράστηκε με ευκολία από το μεγαλύτερο οπαδικό κίνημα της χώρας. Εν συνεχεία την σκυτάλη πήρε ο Θάνος και οι πλαϊνοί του οι οποίοι έκοβαν φάσεις της ομάδας μας με απίστευτα οφ σαϊντ και τελικά για να αποφύγουν τον απόλυτο εξευτελισμό αποφάσισαν να δώσουν το τρίτο από τα πέναλτι που έγιναν πάνω σε παίκτες του Π.Α.Ο.Κ. και ο Πρίγιοβιτς εκτελώντας το άψογα έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας με 1-0. Αναλυτικότερα, η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 4’ ο Κάμπος πέρασε όσους βρήκε μπροστά του από τα αριστερά αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Κυριακίδη. Στο 20΄ο Ελ Καντουρί αποχώρησε τραυματίας και στην θέση του πέρασε ο Μπίσεσβαρ σε μια αλλαγή που βοήθησε την ομάδα μας στον δημιουργικό τομέα για να φτάσουμε στο 41’ όταν ο Μάτος έστρωσε στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Πασχαλάκης απέδειξε γιατί είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα αυτή την στιγμή αποκρούοντας δύσκολο σουτ του Κλέσιο στη γωνία του. Στις καθυστερήσεις ο Μπίσεσβαρ πλαγιοκόπησε από τα αριστερά και έβγαλε συρτή σέντρα στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Κάμπος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα μόλις άουτ με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει χωρίς σκορ. Στο δεύτερο μέρος η πρώτη σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα μας ήρθε στο 64’ όταν ο Μπίσβεσαρ δοκίμασε εντός περιοχής ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε και πήρε περίεργη τροχιά κατευθυνόμενη προς το γάμα της εστίας, αλλά ο Κυριακίδης, ο οποίος ρουφούσε τα τεμάχια με αντίπαλο την ΑΕΚ με χαρακτηριστική ευκολία με εκπληκτική εκτίναξη έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Θάνος και ο βοηθός Καρατζίκας που ήταν μπροστά στην φάση δεν δίνουν καταφανέστατο πέναλτι στον Π.Α.Ο.Κ. σε χέρι εντός μεγάλης περιοχής μετά από σέντρα του Κάμπος. Στο 68' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μάτος πήρε κεφαλιά, ο Κυριακίδης έδιωξε με αστάθεια, ο Πρίγιοβιτς πήρε το ριμπάουντ και σούταρε αλλά ο Κυριακίδης έδιωξε κατά λάθος με το κεφάλι και κατόπιν σε μια κίνηση που θα διεκδικούσε άνετα Όσκαρ έπεσε κάτω κρατώντας την καρωτίδα του, τελικά για όποιον αγωνιά, επέζησε. Στο 77’ ο Βιερίνια σέντραρε, ο Μάτος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κινήθηκε παράλληλα με την γραμμή του τέρματος του Κυριακίδη και ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα ώσπου φτάσαμε στο 86ο λεπτό με τον Μιχάι να ανατρέπει τον Βαρέλα, προσπαθώντας να τον αναχαιτίσει σε κόρνερ που είχε κερδίσει ο Π.Α.Ο.Κ. και τον Θάνο να μην μπορεί να ξεφτιλιστεί άλλο και να δείχνει τη βούλα από την οποία ο Πρίγιοβιτς με αριστοτεχνική εκτέλεση έγραψε το 0-1 σκορ που έμελε να είναι το τελικό του αγώνα.

Ακολουθεί την επόμενη Κυριακή στις 15:00 ένας ακόμη τελικός αυτή την φορά στα Γιάννενα με αντίπαλο τον τοπικό ΠΑΣ, ένα ματς στο οποίο ο Π.Α.Ο.Κ. θα πάει όντας πρωτοπόρος καθώς ο ΟΣΦΠ παρότι πήρε έναν ακόμη κάλπικο βαθμό ελέω του ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥ Ζαχαριάδη  ο οποίος δεν απέβαλλε τον Φιγκέιρας και δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Μανιά βρίσκεται πλέον στην 2η θέση της βαθμολογίας έναν βαθμό πίσω από την ομάδα μας.

Μια μέρα νωρίτερα ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. βίωσε μια ακόμη σφαγή, αυτή την φορά για χάρη ενός καινούριου νεόπλουτου του συστήματος που ακούει στο όνομα Προμηθέας Πάτρας και ηττήθηκε με 81-68. Απόψε δεν έχουμε να πούμε κάτι για αυτά που είδαν τα μάτια μας από τους γκρίζους λύκους και την λύκαινα απλά θα παραθέσουμε τα λεγόμενα του κόουτς Παπαθεοδώρου που απασφάλισε μετά το ματς ο οποίος δήλωσε: “Στο πρώτο ημίχρονο επαναλήφθηκαν κάποια πράγματα που έχουν συμβεί για εμάς στα τελευταία 7-8 παιχνίδια, για τα οποία δεν έχουμε μιλήσει ως τώρα, αλλά πλέον έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Φτάνει πια, η ανοχή τέλος. Από την στιγμή που δεν σέβονται μια ομάδα όπως είναι ο Π.Α.Ο.Κ., θα αντιδράσουμε κι εμείς διαφορετικά. Σήμερα λοιπόν, στο πρώτο ημίχρονο, στο τρίτο λεπτό του αγώνα και συγκεκριμένα στο 2΄55΄΄, μια ομάδα πίεζε man to man press σε όλο το γήπεδο και μια άλλη ομάδα είχε κλειστεί παθητικά στο καβούκι της γιατί δεν είχε ενέργεια. Τα φάουλ λοιπόν ήταν 6-0. Ο αθλητής μας Goss σε 35 λεπτά αγώνα, με 17 προσπάθειες που πήρε, δεν σούταρε ούτε μία βολή. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αντιαθλητικά φάουλ, τεχνικές ποινές στον πάγκο σε κάποιον που κάτι είπε, αποβολή στελέχους της ομάδας, 20-8 οι βολές, φορτωμένος όλος ο Π.Α.Ο.Κ. με φάουλ. Αυτό σήμερα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε για εμάς το ποτήρι. Τα ίδια έχουν συμβεί και στα προηγούμενα παιχνίδια, απλώς δεν έχουμε μιλήσει. Δεν ξέρουμε από πού προέρχεται αυτό και τι γίνεται”. Οι πόντοι για την ομάδα μας στο χθεσινό ματς ήταν: Π.Α.Ο.Κ. (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 2, Κρουμπάλι, Χαραλαμπόπουλος 7 (2), Κατσίβελης 3, Γκος 19 (3), Κόνιαρης 6 (2), Μαργαρίτης 17 (1), Ζάρας, Τζάκσον 4, Τζόουνς 10

Ακολουθεί το κρίσιμο ματς με την Νεπτούνας για το Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη στις 19:30 στο Παλατάκι στο οποίο η νίκη αποτελεί μονόδρομο αν θέλουμε να μείνουμε σε τροχιά πρόκρισης μέχρι την τελευταία αγωνιστική και το ματς με την Βεντσπιλς.

Στα υπόλοιπα αθλήματα ο πρωταθλητής στο βόλλεϋ Π.Α.Ο.Κ. νίκησε στον εξ αναβολής αγώνα τη Νίκη Αιγινίου με 3-0 στο Παλατάκι και εδραιώθηκε στην δεύτερη θέση 7 βαθμούς πίσω από τον πρώτο ΟΣΦΠ και 7 βαθμούς μπροστά από τον τρίτο Φοίνικα Σύρου. Ακολουθεί την Τετάρτη στις 20:00 το σπουδαίο ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Φριντισχάφεν στη Γερμανία. Σπουδαία νίκη για το πόλο του Δικεφάλου το οποίο επικράτησε εκτός έδρας επί του ισχυρού φέτος Απόλλωνα Σμύρνης με 6-7 και απομακρύνεται σταθερά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας που έτσι κι αλλιώς δεν του αρμόζουν. Το αντρικό χάντμπολ γνώρισε ήττα από τον ΟΣΦΠ στον Ρέντη με 26-22 ενώ οι γυναίκες στο ίδιο άθλημα κέρδισαν δια περιπάτου την Αναγέννηση Άρτας με 34-19. Νίκες και στα υπόλοιπα γυναικεία αθλήματα. Πιο συγκεκριμένα: τα κορίτσια του μπάσκετ επικράτησαν εκτός έδρας του Παναθλητικού με 84-70, τα κορίτσια του βόλλεϋ επιβλήθηκαν με 3-0 εκτός έδρας της ομάδας του Λαγκαδά ενώ οι υπερπρωταθλήτριες μας του ποδοσφαίρου συνέτριψαν τον Φείδωνα Άργους με 9-0 και επέστρεψαν στην φυσική τους θέση, στην κορυφή της βαθμολογίας. Τέλος, τα θερμά μας συγχαρητήρια στο τμήμα της πάλης του Δικεφάλου μας για την δεύτερη σερί κατάκτηση του Πανελληνίου τίτλου.

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας