μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Η δουλειά έγινε – Πλατανιάς – Π.Α.Ο.Κ. 0 – 1 – Συντριβή της ΑΕΚ από τον μπασκετικό Π.Α.Ο.Κ. με 86 – 65
[συντάχθηκε από George στις 17-12-2017, 02:47]

Χωρίς να θέλξει με την απόδοση του ο Π.Α.Ο.Κ. πήρε αυτό που ήθελε και για ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, όπως η ομάδα μας, αυτό είναι το τρίποντο με χρυσό γκολ του Μαλεζά. Ηχηρό παρών για άλλη μια φορά από τον Σύνδεσμο μας και γενικότερα από τον ασπρόμαυρο λαό παρά την αλητεία του Πλατανιά με το 30ευρο εισιτήριο που στέρησε από αρκετούς αδερφούς μας την παρουσία τους στο γήπεδο όπως ήταν λογικό.

Στα του αγώνα τώρα, η ομάδα μας αν και είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευόταν να δημιουργήσει. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι οι πρώτες μεγάλες ευκαιρίες για τον Δικέφαλο καταγράφηκαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Πιο συγκεκριμένα, στο 45' ο Πέλκας εκτελεί απευθείας ένα φάουλ σε καλή θέση, με τον Κοκκαλά (ο οποίος την προηγούμενη βδομάδα έκανε δώρο τη νίκη στον Πανιώνιο και σήμερα βγήκε ο Νοϊερ από μέσα του) να  το αποκρούει ενστικτωδώς, τον Καρυπίδη στη συνέχεια της φάσης να κάνει μανσέτα που θα την ζήλευε ο καλύτερος βολλεϋμπολίστας ατιμώρητος και το σουτ του Μαουρίσιο να εξουδετερώνει σε  κόρνερ και πάλι ο Κοκκαλάς. Στο κόρνερ που ακολούθησε ο σεληνιασμένος Κοκκαλάς έβγαλε ενστικτωδώς και την κεφαλιά του Βαρέλα κρατώντας το 0-0 στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Π.Α.Ο.Κ. ανέβασε κάπως τον ρυθμό του και στο 47’ ο Κάνιας έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία όταν μετά από γύρισμα του Πέλκα από ευνοϊκότατη θέση εντός περιοχής κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ευτυχώς δεν πληρώσαμε ένα κακό γύρισμα του Μαλεζά στον Πασχαλάκη κι ένα κακό κοντρόλ του τελευταίου ο οποίος έστω και την ύστατη στιγμή απομάκρυνε όπως -  όπως. Στο 51' ο Κουλούρης απείλησε με εξ' επαφής προβολή, αλλά -μαντέψτε ποιος – ο Κοκκαλάς ήταν και πάλι εκεί και απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος του. Στο 56' ο γόρδιος δεσμός λύθηκε όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα και απομάκρυνση των παικτών του Πλατανιά, ο Κρέσπο με κεφαλιά έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Μαλεζά, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1 και δίνοντας ουσιαστικά το σημαντικό τρίποντο στην ομάδα μας. Στο 59’ ο Πλατανιάς έχασε την μόνη του ευκαιρία στο ματς για να ισοφαρίσει όταν ο Παπανικολάου βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη μέσα στη μεγάλη περιοχή του Π.Α.Ο.Κ. και πλάσαρε με τον Έλληνα πορτιέρο να διώχνει  ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στο 63' ο Μαουρίσιο μετά από όμορφα εκτελεσμένη κομπίνα σε φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα μας σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με την παρέμβαση του Κουλούρη με προβολή να απομακρύνεται και πάλι από τον Κοκκαλά, σε μία φάση που ο Έλληνας φορ υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ενώ καλυπτόταν ξεκάθαρα από παίκτες του Πλατανιά. Από εκεί και πέρα η ομάδα δεν απειλήθηκε αλλά ούτε και απείλησε δείχνοντας αγχωμένη και μη μπορώντας να κρατήσει τη μπάλα όσο θα ήθελε όμως τέλος καλό όλα καλά και με το τρίποντο που ήρθε εκμεταλλευτήκαμε το στραβοπάτημα της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης πιάνοντας την στην κορυφή της βαθμολογίας. Ακολουθεί το παιχνίδι της Τρίτης στις 19:30 για το κύπελλο με αντίπαλο τα Τρίκαλα στην Θεσσαλική πόλη όπου απαιτείται σοβαρότητα για να κλείσουμε όμορφα και καλά το 2017.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. πραγματοποιώντας ονειρική εμφάνιση διέσυρε την πολυδιαφημισμένη ΑΕΚ με 86-65 στο Παλατάκι. Τον χορό της καλής εμφάνισε άνοιξε ο Κατσίβελης, την σκυτάλη πήρε ο Λίνος Χρυσικόπουλος και ο Χαραλαμπόπουλος ενώ στο 2ο ημίχρονο ανέλαβε ο Γκος. Σπουδαία δουλειά και από τον Λάκυ Τζόουνς ο οποίος έσβησε τον πολυδιαφημισμένο Μάνι Χάρις και έβαλε και 12 πόντους ενώ βοήθησε και ο Κλάσεν εξουδετερώνοντας το μόνο ατού της ΑΕΚ,  Καββαδά, τον οποίο στη συνέχεια ξέχασε ο γέρο - Σάκοτα στον πάγκο του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διασυρμός της ΑΕΚ έλαβε χώρα στην ουσία χωρίς 2 ξένους καθώς ο Τρις δεν έπαιξε καθόλου και ο Κρουμπάλι ελάχιστα και ήταν φανερά ανέτοιμος μετά το διάστρεμμα - μαμούθ που δεν μπορεί να θεραπευτεί επί 2 μήνες.
Δυστυχώς ακόμα και σε μια τέτοια μέρα χαράς αργότερα διαβάσαμε την αδιανόητη είδηση ότι σκεφτόμαστε να πάρουμε ψηλό αλλάζοντας τον Κλάσεν. Ψηλό σίγουρα χρειαζόμαστε, βαρύ για να μην σε γλεντάει το κρέας ο Καββαδάς αλλά στην θέση του Τρις ο οποίος δεν έχει θέση καν στο rotation από την στιγμή που ανεβάζει ρυθμούς ο Χαραλαμπόπουλος. Αν το ζήτημα είναι ζήτημα μπάτζετ ας φύγει ο Κρουμπάλι. Ο Κλάσεν είναι μια χαρά για αναπληρωματικός σέντερ ενός Κλάντον ας πούμε και στο 4 είμαστε καλυμμένοι με υγιείς τους Μαργαρίτη - Λίνο. Ο Κρουμπάλι δίνει πράγματα όπως ενέργεια και ριμπάουντ αλλά δεν είναι ούτε 4άρι, ούτε 5άρι ουσιαστικά.
Πάμε και στο φρούτο που ακούει στο όνομα Πηλοϊδης. Έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στην απίστευτη φάση του Τσόχλα με τον Ελόνου που αντί να χρεώσει 1 αντιαθλητικό και μια τεχνική ποινή στον Ελόνου (πράγμα που θα σήμαινε αυτόματα την αποβολή του) και 1 τεχνική ποινή στον Τσόχλα σφύριξε αντιαθλητικό στον Τσόχλα που δεν θα έδινε ούτε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ Αγγελόπουλος. Κατόπιν κατάλαβε ότι ποντάρει σε κουτσό άλογο και δεν συνέχισε το ρεσιτάλ του. Παρόλα αυτά καταγράφηκαν 32 βολές για την ΑΕΚ που κυνηγούσε σε όλο το ματς το σκορ και 13 για τον Π.Α.Ο.Κ. και έφαγαν και 21 στο κεφάλι, αυτό τα λέει όλα. Οι πόντοι για την ομάδα μας στον σημερινό αγώνα ήταν: Π.Α.Ο.Κ. (Παπαθεοδώρου): Κλάσεν 8, Χρυσικόπουλος 18 (3), Κρουμπάλι, Κόνιαρης, Τσόχλας, Μαργαρίτης 5, Ζάρας 3 (1), Χαραλαμπόπουλος 8 (1), Κατσίβελης 14 (2), Γκος 18 (3), Τζόουνς 12 (1)

Ακολουθεί την Τετάρη στις 19:00 ο αγώνας στην Τουρκία με την Γκαζιαντέπ για την αστεία, όπως αποδείχτηκε ξανά την προηγούμενη Τετάρτη, διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίο χρειαζόμαστε την νίκη για να διατηρήσουμε τις ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης που έχουμε στην επόμενη φάση.

Νίκες στο αντρικό χάντμπολ με 32-19 επί του Χιλιώτη Δράμας και στο γυναικείο χάντμπολ με 33 – 12 επί του Πανοράματος. Νίκη και για το γυναικείο βόλλεϋ που επικράτησε με 3-0 του Ασκληπιού στα Τρίκαλα. Νέα ήττα για το τμήμα πόλο, που νομίζουμε ότι εκπέμπει SOS για ενίσχυση ώστε να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις, με 9-6 αυτή την φορά από τον ουραγό ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Τέλος, ο πρωταθλητής στο βόλλεϋ Π.Α.Ο.Κ. ο οποίος επικράτησε την Πέμπτη με 3-1 στο Παλατάκι του βάζελου αγωνίζεται τη Δευτέρα στις 19:00 στην Αλεξανδρούπολη με τον τοπικό Εθνικό ενώ την Πέμπτη στις 16:30 ακολουθεί σπουδαίος αγώνας για το Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την ισχυρή Άνκαρα στην Τουρκία.

Υ.Γ.: Κλείνοντας, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην αλητεία του Πλατανιά να ορίσει στα 30 ευρώ την τιμή των εισιτηρίων για τους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ.. Καταρχάς η δικαιολογία ότι ήταν πολιτική τους να έχουν φτηνά διαρκείας και ακριβά  εισιτήρια των μεμονωμένων αγώνων μόνο ως κωμικοτραγική μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς όπως γίνεται εύκολα κατανοητό όταν μιλάμε για θύρα φιλοξενούμενων δεν μπορεί να υπάρχει η οποιαδήποτε διασύνδεση με εισιτήριο διαρκείας. Εν τω μεταξύ, αν και εισιτήριο της τάξης των 30 ευρώ  δεν δικαιολογείται σε κανέναν αγώνα και σε κανένα γήπεδο της Σούπα Λίγδας ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που διανύει η χώρα γενικότερα, ότι και να πει κανείς για την θύρα 4 που στοιβάζονται οι φιλοξενούμενοι οπαδοί στο γήπεδο των Περιβολίων είναι λίγο. Δώσαμε 30 ευρώ και το 10 % του γηπέδου δεν μπορούσες καν να το δεις από την θύρα στην οποία τοποθετηθήκαμε ενώ από το 25’ περίπου και μετά ο αγώνας έγινε υπό το φως τριών προβολέων καθώς ο τέταρτος μας άφησε χρόνους. Θα πει κάποιος αν δεν πληρώσεις 30 ευρώ την ρομαντσάδα και το ημίφως τότε τι θα πληρώσεις. Με αυτά και με αυτά τα τραγελαφικά, αν και όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίσαμε με συμπάθεια την ομάδα του Πλατανιά καθώς μας έδινε την ευκαιρία να δούμε στην πόλη μας τον μεγάλο Π.Α.Ο.Κ. μετά από αυτή την συμπεριφορά τους απέναντι μας δεν μπορούμε παρά να τους ευχηθούμε ΚΑΛΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας