μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Άνετα, όμορφα κι απλά – Π.Α.Ο.Κ. – Αστέρας Τρίπολης 2 - 0
[συντάχθηκε από George στις 31-10-2017, 00:09]

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο όπου σκόραρε δύο γκολάρες (ειδικά η δεύτερη ήταν φανταστική) με τον Μαουρίσιο και ρίχνοντας την απόδοση του δεύτερο, ο Π.Α.Ο.Κ. επικράτησε με  2 – 0 του Αστέρα Τρίπολης ο οποίος ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να στήσει λεωφορείο, τραμ και τρακτέρ μαζί έξω από την περιοχή του αλλά ηττήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο έκανε κυριαρχική εμφάνιση όμοια με αυτή που θέλουμε να βλέπουμε από την ομάδα μας σε κάθε γήπεδο της χώρας επί 90 λεπτά. Μόλις στο 4’ ο Ελ Καντουρί πλάσαρε και ο Κότσιρας έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Στο 10’ και πάλι ο Ελ Καντουρί νικήθηκε από τον Αθανασιάδη σε φάση τετ α τετ μετά από κάθετη πάσα του Βιερίνια. Στο 32’ ο Πέλκας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του εντός της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ του κόντραρε στα σώματα των αμυνομένων ώσπου φτάσαμε στο 34ο λεπτό όταν και ο Μαουρίσιο με σουτ στην κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα έλυσε τον γόρδιο δεσμό νικώντας τον Αθανασιάδη και γράφοντας το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα είδαμε μια πραγματική γκολάρα υψηλού επιπέδου. Μια φάση που χτίστηκε από τον τερματοφύλακα και στην οποία με 9 πάσες η μπάλα έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή όπου και πάλι ο Βραζιλιάνος κατάφερε με φοβερό σουτ να νικήσει για δεύτερη φορά τον αντίπαλο γκολκίπερ σημειώνοντας το 2-0 που έμελε να είναι το τελικό σκορ του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας έριξε την απόδοση της και αν και είχε πάλι την κατοχή δεν έφτασε σε ιδιαίτερα επικίνδυνες τελικές ενέργειες καθώς υστέρησε στην τελική πάσα. Εξαίρεση αποτέλεσε ένα όμορφο φαλτσαριστό σουτ του Πέλκα στο 59΄το οποίο έδιωξε με υπερένταση ο Αθανασιάδης. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Αστέρας Τρίπολης σε μια από τις ελάχιστες φορές που απείλησε είχε δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυριακόπουλου ενώ είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 87’ όταν το σουτ του Καλτσά από θέση εντός περιοχής απέκρουσε ο Ρεϊ στην κλειστή του γωνία. Με αυτή του τη νίκη η ομάδα μας έκανε το 5/5 στα κεκλεισμένων των θυρών ματς της στην Τούμπα για το πρωτάθλημα (απομένει ένα ακόμη με αντίπαλο τον Ατρόμητο) και τώρα πάει σε ένα ακόμη ματς αποδείξεων στα οποία συνήθως μας απογοητεύει με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής στις 19:30. Ευελπιστούμε στο θετικό αποτέλεσμα που θα μας δώσει την απαραίτητη ώθηση για την επίτευξη του μεγάλου μας στόχου.

Το Σάββατο είδαμε να συνεχίζεται ο κατήφορος για το αγαπημένο μας τμήμα του μπάσκετ. Με ατομική και ομαδική άμυνα κατώτερη ερασιτεχνών ανοιχτού γηπέδου ο Π.Α.Ο.Κ. δέχτηκε 87 πόντους από τα Τρι – Τρι –Τρίκαλα που έπαιζαν ουσιαστικά χωρίς τον καλύτερο Αμερικανό τους και χωρίς τον Σχορτσιανίτη και μοιραία ηττήθηκε με 87 – 78. Όταν δέχεσαι 17 πόντους από τον Λούντζη, όταν στο πρώτο ημίχρονο έχεις 56 % στις βολές και ο αντίπαλος σου 60 % στα τρίποντα, όταν ο κόουτς Παπαθεοδώρου τα έχει τόσο χαμένα ώστε να έχει πετάξει εκτός rotation ήδη δύο παίκτες και να περιμένει από τον Ζάρα ο οποίος έχει κάνει όλο κι όλο 2 προπονήσεις τις τελευταίες 2 βδομάδες λόγω τραυματισμού να του γυρίσει το παιχνίδι βάζοντας τον για πρώτη φορά στον αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Ντίλαρντ δε θυμίζει σε τίποτα τον παίχτη που ήταν κορυφαίος σκόρερ πριν 2 χρόνια με την φανέλα του Απόλλωνα Πατρών στο πρωτάθλημα δε μπορείς να μιλάς για μπάσκετ. Για την ιστορία οι πόντοι για την ομάδα μας στην ντροπιαστική ήττα του Σαββάτου ήταν: Π.Α.Ο.Κ. (Η. Παπαθεοδώρου): Ντίλαρντ 4, Κλάσεν 7, Χρυσικόπουλος Κρουμπάλι 10, Κόνιαρης 10(2), Καρράς 2, Τσόχλας, Μαργαρίτης 21(1), Ζάρας, Κατσίβελης 11, Τζόουνς 8, Τρις 5(1).

Ακολουθεί αύριο Τρίτη στις 21:30 ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το Champions League με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Γαλλίας Σαλόν στη Γαλλία σε ένα ματς όπου αν μη τι άλλο περιμένουμε από την ομάδα μας να παίξει κάτι που να θυμίζει μπάσκετ.

Μετά το στραπάτσο στο Λιγκ Καπ και την απόλυση του Ελγκέτα ο πρωταθλητής στο βόλλεϋ Π.Α.Ο.Κ. ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα επικρατώντας την Κυριακή με 3-0 σετ (25-20, 25-22, 25-19)  της Κηφισιάς στο Παλατάκι παίζοντας καλό, τηρουμένων των συνθηκών, βόλλεϋ. Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε από τη διοίκηση η έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Ντανιέλε Ρίτσι, έναν πάλαι ποτέ σπουδαίο κόουτς με φθίνουσα πορεία στην καριέρα του τα τελευταία χρόνια σε μια κίνηση – ζαριά η οποία ευελπιστούμε να έχει θετικά αποτελέσματα για την ομάδα μας. Ακολουθεί το ματς με την Παναχαϊκή τη Δευτέρα στις 19:00 στην Πάτρα.

Στα υπόλοιπα αθλήματα στα οποία είχε αγωνιστική δράση η ΠΑΟΚάρα μας αυτές τις μέρες, τη νίκη του τριημέρου πέτυχαν τα κορίτσια μας του χάντμπολ τα οποία επικράτησαν άνετα της συνδιεκδικήτριας του τίτλου Νέας Ιωνίας με 26-20 στη Μίκρα. Νίκη και για τα κορίτσια του βόλλεϋ που επικράτησαν του Ασκληπιού Τρικάλων με 3-0 ενώ το γυναικείο μπασκετάκι έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 61-53 του ΠΑΟ στην Αθήνα.

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας