μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Εθισμένος στις νίκες – Π.Α.Ο.Κ. – Ξάνθη 2 – 1 – 64 βαθμοί με ένα παιχνίδι λιγότερο στο χορτάρι για τον μεγάλο Π.Α.Ο.Κ.
[συντάχθηκε από George στις 23-04-2018, 00:23]

Δέκατη νίκη στο δέκατο κεκλεισμένων των θυρών αγώνα για την καλύτερη, με διαφορά από τη δεύτερη, ομάδα του πρωταθλήματος, τον μεγάλο Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος επικράτησε δυσκολότερα από ότι μας συνήθισε τελευταία της αξιόμαχης Ξάνθης με 2-1.

Το ματς ξεκίνησε με την Ξάνθη να απειλεί στο 5’ με τον Κάστρο να σουτάρει και τον Πασχαλάκη να απομακρύνει τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό ο γίγαντας Βάτσιος αρνείται πέναλτι όταν παίκτης της Ξάνθης τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Κρέσπο εντός της μεγάλης περιοχής. Ίσως αυτό να ήταν και λογικό καθώς στο συγκεκριμένο πουλί αρέσει να δίνει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για υποτιθέμενες παραβάσεις που γίνονται εκτός περιοχής. Στο 16’ ο Κρέσπο γυρίζει λανθασμένα τη μπάλα στον Πασχαλάκη ο οποίος δεν την αφήνει να βγει κόρνερ αλλά προσπαθεί να την κοντρολάρει ανεπιτυχώς με τον Γέντριτσεκ να εκμεταλλεύεται το λάθος και να σκοράρει γράφοντας το 0 – 1 σχεδόν προ κενής εστίας. Από το 30’ και μετά αρχίζει ο χορός των χαμένων κεφαλιών για την ομάδα μας. Αρχικά στο λεπτό αυτό ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά πάσα μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά, έστρωσε στον Ελ Καντουρί, ο οποίος με νέα κεφαλιά εξ επαφής είδε τον Ζίφκοβιτς να απομακρύνει ενστικτωδώς. Στο 36’ και πάλι ο Πρίγιοβιτς σερβίρει στον Μαουρίσιο που βλέπει την καρφωτή του κεφαλιά να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης.

Το ημίχρονο λήγει με το σκορ στο 0 – 1 και στο 55' ο Δικέφαλος είχε και δεύτερο δοκάρι σε κεφαλιά του Βαρέλα μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια. Δύο λεπτά αργότερα ο Ελ Καντουρί με νέα  κεφαλιά εξ επαφής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίφκοβιτς, όντας άστοχος. Στο 59’ τρομερά δυνατή εκτέλεση φάουλ από τον Βιερίνια εξουδετερώνεται από τον γκολκίπερ της Ξάνθης. Στο 68' οι Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ μπαίνουν ταυτόχρονα ως αλλαγή και 40 δευτερόλεπτα αργότερα συνεργάζονται με τον Ουκρανό να βγάζει σέντρα από δεξιά και τον Ολλανδό με απίστευτη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1 – 1.

Στο 75’ ο Μπίσεσβαρ με ένα από τα γνωστά γλυκά του πλασαριστά σουτ προσπάθησε να διπλασιάσει τόσο τα προσωπικά του γκολ όσο και αυτά της ομάδας του αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.  Στο 85' όμως και πάλι ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το φάουλ και βρήκε στο δεύτερο δοκάρι την τρίτη αλλαγή του Λουτσέσκου, Κουλούρη, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 2-1 κα υπέγραψε την ανατροπή και το τρίποντο για την ομάδα μας. Τέλος, στις καθυστερήσεις ο Πρίγιοβιτς μετά από έξοχη ατομική ενέργεια και σουτ απείλησε τον Ζίφκοβιτς, ο  οποίος όμως βρήκε τον τρόπο να αποκρούσει  με αποτέλεσμα το 2-1 υπέρ του Π.Α.Ο.Κ. να παραμείνει και να αποτελέσει το τελικό σκορ της αποψινής αναμέτρησης.

Με αυτή του τη νίκη ο Δικέφαλος του Βορρά έχει 64 βαθμούς στο χορτάρι και ένα παιχνίδι λιγότερο από τις υπόλοιπες ομάδες ευρισκόμενος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ποδοσφαίρου που παίζεται στα γήπεδα. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα μας την επόμενη Κυριακή στις 19:00 με αντίπαλο τον ΠΑΟ στην Λεωφόρο.

Κλείνοντας να ξαναδώσουμε συγχαρητήρια στους πανάξιους Κυπελλούχους Ελλάδας βολλεϋμπολίστες του Π.Α.Ο.Κ. καθώς και το τεχνικό τημ και τη διοίκηση που σήμερα επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη με την κούπα. Στην επιτυχία τους αναφερθήκαμε εκτενώς τις προηγούμενες μέρες. Σήμερα σκυτάλη πήραν τα κορίτσια μας του ποδοσφαίρου τα οποία με παλικαρίσια ανατροπή μέσα στην Καρδίτσα επί των τοπικών Ελπίδων και σκορ 2-1 παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας και βαδίζουν ολοταχώς για ένα ακόμη πρωτάθλημα. Δυστυχώς την ίδια περίπου ώρα τα κορίτσια μας του μπάσκετ δεν τα κατάφεραν με αντίπαλο τον Πανιώνιο στο Παλατάκι και ηττήθηκαν με 66-56 αποχαιρετώντας ουσιαστικά την τελική 4άδα της κατάταξης.

Υ.Γ.: Παρεπιμπτόντως εκείνο το παλικαράκι της Ξάνθης που (δεν) μάρκαρε με τα μάτια τον Βράνιες στο ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα ο Κροάτης να γίνει ο 1ος κεντρικός αμυντικός στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου που πέτυχε χατ τρικ έπαιζε σήμερα; Δεν θυμόμαστε αν ο Μανόλο Χιμένεθ είχε παραπονεθεί για την αγωνιστική εικόνα της αντιπάλου του Ξάνθης σε εκείνο το παιχνίδι ή όχι...

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας