μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Τι ξέραμε και τι μάθαμε για το Ελληνικό ποδόσφαιρο (;) (version 2018)
[συντάχθηκε από George στις 12-03-2018, 19:30]

Το μόνο σταθερό αξίωμα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι: Ο Π.Α.Ο.Κ. απαγορεύεται να στεφθεί πρωταθλητής. Κατά τα λοιπά γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι.

Τι μάθαμε τις τελευταίες μέρες και ώρες: Κανονικότατο γκολ το οποίο και κρίνει μισό πρωτάθλημα που μπαίνει στις 21:20 το βράδυ της Κυριακής και ο διαιτητής μαζί με τον επόπτη το μετράνε, το ακυρώνουν εξαιτίας κάποιας μαγικής δύναμης στις 21:25 και τελικά στις 14:46 την Δευτέρα το μεσημέρι μαθαίνουμε ότι το γκολ μέτρησε. Πραγματικό έπος που θα ζήλευε μέχρι και ο Όμηρος. Όμως υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό. Το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διεθνής βεβαίως – βεβαίως διαιτητής εκτός αν τελικά το συνέταξε ο γνωστός και αξεπέραστος αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού. Σε αυτό λοιπόν καταγράφονται ΜΟΝΟ ΨΕΥΔΗ. Πιο συγκεκριμένα ο άρχοντας του αγώνα (sic) γράφει ότι ακύρωσε αρχικά το γκολ και κατόπιν ήταν έτοιμος να το κατακυρώσει άλλα δεν πρόλαβε λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη. Αυτά πρέπει να έγιναν σε ένα δικό του παράλληλο σύμπαν. Τι συνέβη στην πραγματικότητα και το είδαν εκατομμύρια κόσμου; Ο Π.Α.Ο.Κ. σκόραρε στο 90’ ένα πεντακάθαρο γκολ με σκόρερ τον Βαρέλα καθώς ο Μαουρίσιο που ήταν ακάλυπτος βρισκόταν πίσω από τον Μπάρκα και πήδηξε πάνω από τη μπάλα μπαίνοντας μέσα στο τέρμα για να σιγουρέψει το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να του προσάψει ότι επηρεάζει τη φάση. Ο διαιτητής δείχνει σέντρα στην οποία πηγαίνει και ο επόπτης. Ξαφνικά οι παίκτες της ΑΕΚ πέφτουν πάνω στον επόπτη και αυτός για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο ακυρώνει το γκολ που πριν μερικά δευτερόλεπτα ορθώς είχε μετρήσει. Κατόπιν εισβάλουν κακώς στον αγωνιστικό χώρο ο Ιβάν Σαββίδης και  ο Λούμπος Μίχελ. Ο Κομίνης αποχωρεί από το γήπεδο και τον ακολουθούν οι παίκτες της ΑΕΚ ενώ 30.000 κόσμου ήταν κάτι περισσότερο από άψογος στις κερκίδες (αυτοί που κάποιοι τους αποκαλούν ορκ, ούγκανα, χούλιγκανς και άλλα πολλά αλλά τώρα ξέχασαν φυσικά να τους δώσουν τα απαραίτητα συγχαρητήρια). Εκεί στα αποδυτήρια διαρρέει η φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη να οπλοφορεί (ατυχέστατα και πολύ κακώς), την ίδια ώρα που οι γίγαντες της διαιτησίας προφανώς βλέπουν το γκολ που ακύρωσαν και αντιλαμβανόμενοι το λάθος τους (μόνο ο Βασιλάκης δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα), το μετράνε και τότε οι της ΑΕΚ που εδώ και μέρες διατυμπανίζουν ότι αυτοί είναι διαφορετικοί και δεν φεύγουν από τα γήπεδα καθώς εκεί πρέπει να παίζονται οι αγώνες δηλώνουν τρομοκρατημένοι προφανώς από τα πραγματικά τρομακτικά κενά καθίσματα μιας Τούμπας που είχε αδειάσει και δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν. 1,02 έδινε στο στοίχημα ότι αν ο Κομίνης τους ενημέρωνε ότι το γκολ είχε ακυρωθεί θα έβγαιναν να παίξουν γιατί είναι παλικάρια.

Πέρα από τα παραπάνω μάθαμε και κάτι άλλο τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Όποια ομάδα θέλει μπορεί να φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Πριν 2 βδομάδες κάποιος παρίστανε τον τραυματία από ένα κομμάτι χαρτί και έφυγε από το γήπεδο για κάποια ιδιωτική κλινική – χορηγό της ομάδας του, παρόλο που ο γιατρός του αγώνα διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο. Χθες μάθαμε ότι μια ομάδα μπορεί να μην μπει στο άδειο γήπεδο δηλώνοντας τρομοκρατημένη τι κι αν αυτή η ομάδα τρομοκράτησε επόπτη και διαιτητή να αλλάξει μια απόφαση που έκρινε μισό πρωτάθλημα.

Μάθαμε επίσης ότι χθες το Ελληνικό ποδόσφαιρο γύρισε χρόνια πίσω εξαιτίας του Σαββίδη, απλά δεν μάθαμε αν γύρισε πίσω στα χρόνια του Σαλιαρέλη, του Βαρδινογιάννη, του Κοσκωτά, του Κόκκαλη, του Πατέρα, των Μελισσανίδη – Καρρά ή του Μαρινάκη, μπορεί όμως κάποτε να το μάθουμε κι αυτό, εδώ είπαμε ότι μάθαμε με 17 ώρες καθυστέρηση ότι το γκολ του Βαρέλα μέτρησε.

Τέλος, μάθαμε ότι άλλοτε τιμωρείται η δράση και άλλοτε η αντίδραση, αρκεί πάντα να τιμωρείται ο Π.Α.Ο.Κ.. Πιο συγκεκριμένα, τιμωρείται η δράση να πετάξει ένας άνθρωπος ανάμεσα σε 30.000 ανοιχτό ρολό ταμειακής μηχανής από αυτά που πετιούνται εδώ και 30 χρόνια σε κλειστά γυμναστήρια και όλοι λένε ότι δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα αλλά δεν τιμωρείται το θέατρο ενός ανθρώπου που δεν ήξερε που χτύπησε από αυτό το κομμάτι χαρτιού. Δυο βδομάδες αργότερα τιμωρείται η αντίδραση της εισβολής Σαββίδη στο γήπεδο και όχι η δράση των διαιτητών να αλλοιώσουν την ιστορία ενός πρωταθλήματος με ένα γκολ που μέτρησαν και κατόπιν ακύρωσαν χωρίς λόγο.

Υ.Γ.: Κερασάκι στην τούρτα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι κάποιοι φέτος θέλουν/ήθελαν να δώσουν το πρωτάθλημα στον Π.Α.Ο.Κ.. Αν δεν είναι άλλωστε οι 7 αγωνιστικές τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών, η ήττα στα χαρτιά στον αγώνα με τον ΟΣΦΠ και η χθεσινή ακύρωση καθαρού γκολ – μισού πρωταθλήματος στο 90’ σαφείς ενδείξεις ότι κάποιοι θέλουν να δώσουν το πρωτάθλημα στον Π.Α.Ο.Κ. τότε τι είναι;   

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας