μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Το τρένο πέρασε και από την Ήπειρο – ΠΑΣ Γιάννινα – Π.Α.Ο.Κ. 1 – 3 –Ήττα με 74-91 για τον μπασκετικό Π.Α.Ο.Κ. από τον ΠΑΟ στο Παλατάκι
[συντάχθηκε από George στις 05-02-2018, 01:47]

Το τρένο του πρωτοπόρου Π.Α.Ο.Κ. πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και από τα Γιάννενα επικρατώντας με πολύ καλή εμφάνιση με 3-1 επί του τοπικού ΠΑΣ σε ένα γήπεδο που θύμιζε Τούμπα. Η ομάδα μας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο φουριόζα όπως οφείλει να μπαίνει σε κάθε γήπεδο που αγωνίζεται. Έτσι, μόλις στο 2’ ο Πρίγιοβιτς έβαλε την προβολή σε σέντρα του Μακ που κόντραρε σε αντίπαλο αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 10’ ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ όταν μετά από σέντρα του Μακ και κεφαλιά πάσα του Πρίγιοβιτς ο Πέλκας όντας εκτεθειμένος σκόραρε με σουτ από κοντά. Στο 15’ σε σουτ του Βιεϊρίνια η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Τζημόπουλου με τον Κουτσιαύτη να μη δίνει πέναλτι παρόλο που ο αμυντικός του ΠΑΣ ανακόπτει την πορεία της μπάλας προς το τέρμα. Στο 18’ ο Κάμπος επελαύνει από δεξιά και σουτάρει με τον Βελλίδη να απομακρύνει το δυνατό σουτ του. Στο 30’ ο Πρίγιοβιτς φεύγει μόνος του στην αντεπίθεση, προσπαθεί να σκάψει τη μπάλα πάνω από τον Βελλίδη με τον τελευταίο να απομακρύνει καθώς το σκάψιμο του Σέρβου δεν ήταν καλό. Στο 39΄ο Βαρέλα(!!!) πλαγιοκόπησε από τα δεξιά και βρήκε τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος με τακουνάκι είδε τον Βελλίδη και το δοκάρι να τον σταματούν προσωρινά, αλλά στη συνέχεια με δεύτερο σουτ έκανε το 0-2. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μακ σέντραρε από τα αριστερά η μπάλα κόντραρε και ο Πρίγιοβιτς με προβολή έγραψε το 0-3 κάνοντας 3.000 αδέρφια μας στο γήπεδο να παραληρούν ενώ οι ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά με τον Βελλίδη, που σήμερα πρέπει να έκανε πιο πολλές αποκρούσεις από ότι στο σύνολο της παρουσίας του στον Π.Α.Ο.Κ., να διώχνει κεραυνό του Βιερίνια ενώ λίγο αργότερα ντεμπουτάρει ο Αζεβέδο με την φανέλα της ομάδας μας. Στο 66’ ο Πρίγιοβτς πλασάρει από θέση τετ α τετ και ο Βελλίδης διώχνει και πάλι σε κόρνερ. Στο 71’ ο Πασχαλάκης νικιέται και βλέπει την εστία του να παραβιάζεται μετά από 830 λεπτά από τον Κόντε ο οποίος σκόραρε ανενόχλητος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 84’ ο Τσικάρσκι απείλησε με μακρινό σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης απομάκρυνε. Στο 89’ ο Πρίγιοβιτς συνεργάζεται με τον Μπίσεσβαρ το σουτ του οποίου διώχνει και πάλι ο Βελλίδης ο οποίος νίκησε ξανά στο 91’ τον Πρίγιοβιτς ο οποίος προδόθηκε και από το κακό κοντρόλ του ενώ στο 92’ και πάλι αυτός ο τύπος ο οποίος δεν έπιανε ούτε βαλσαμωμένο πουλί όταν φορούσε τα γάντια του Π.Α.Ο.Κ. απέκρουσε σουτ του Βιερίνια από πλάγια θέση εντός περιοχής. Μετά το ρεσιτάλ κόσμου και ομάδας σήμερα και το διπλό της ΑΕΚ στο Καραϊτάβλις η ομάδα μας βρίσκεται στην 1η θέση δύο βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ και τέσσερις μπροστά από τον ΟΣΦΠ ενώ ακολουθεί η ρεβάνς του κυπέλλου και της εντός έδρας νίκης μας με 2-0, στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο την Πέμπτη στις 19:30.

Λίγη ώρα αργότερα ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ηττήθηκε από τον ΠΑΟ στο Παλατάκι με 91-74. Είναι γνωστό ότι για να κερδίσεις ομάδες αυτού του επιπέδου πρέπει όλα να  δουλέψουν άψογα.
Σήμερα η ομάδα μας δεν ήταν εύστοχη στα μακρινά σουτ παρόλο που τα πήρε με καλές προϋποθέσεις. Η άμυνα μας με τα double team διαβάστηκε, οι συνεχείς αλλαγές σε αυτήν έδωσαν στον αντίπαλο ελεύθερα σουτ και κάποιοι παίκτες του ΠΑΟ που δεν τους λες και εξαιρετικούς σουτέρ ευστόχησαν σε αρκετά τρίποντα, (Γκάμπριελ 4  - Ντέντμον 3) και κάπου εκεί η σκέψη άρχισε να τρέχει στην Λετονία όπου η ομάδα μας δίνει τελικό πρόκρισης την Τρίτη στις 21:30 και με νίκη τερματίζει λογικά τρίτη στον όμιλο της και σίγουρα συνεχίζει στους «16» του μπασκετικού Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πόντοι για την ομάδα μας ήταν: Π.Α.Ο.Κ. (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 3, Κρουμπάλι 4, Κόνιαρης 12 (1), Καρράς 2, Τσόχλας 5 (2), Μαργαρίτης 7 (1), Ζάρας 2, Χαραλαμπόπουλος 2, Κατσίβελης 2, Τζάκσον 16 (1), Γκος 18 (3), Τζόουνς 1.

Στα υπόλοιπα αθλήματα ο πρωταθλητής Π.Α.Ο.Κ. επικράτησε το Σάββατο με 3-0 (25-15, 25-21, 25-19) σετ του Εθνικού Πειραιώς στο PAOK Sports Arena ενώ το επόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει στις 17:00 τον ΟΣΦΠ στον Ρέντη. Τα κορίτσια μας για το ίδιο άθλημα επικράτησαν επίσης με 3-0 σετ του ΑΣ Γιάννενα παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Μεγάλη νίκη, τρίτη σερί, για το πόλο του Π.Α.Ο.Κ. το οποίο επικράτησε με 4-3 της Γλυφάδας στο Ποσειδώνιο και οδεύει ολοταχώς πλέον για τα play off του πρωταθλήματος. Το αντρικό χάντμπολ λίγες μέρες μετά την μεγάλη πρόκριση στο final 4 του Κυπέλλου επί του Διομήδη στο Άργος επικράτησε άνετα και επί της ΧΑΝΘ με 36-25 ενώ τα κορίτσια μας κέρδισαν εμπειρίες αντιμετωπίζοντας την Κυπελλούχο Ευρώπης ομάδα της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ αποχαιρετώντας την Ευρώπη στην φάση των «16» φέτος. Τέλος, οι υπερπρωταθλήτριες μας του γυναικείου ποδοσφαίρου φιλοδώρησαν με 9 γκολ τον Βόλο 2004 στην πόλη της Μαγνησίας επικρατώντας με 9-0 και παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Υ.Γ.: Ο εκρηκτικός συνδυασμός μοναστηρίου Καραϊταβλις, μοναχού Βαγγέλα και ΕΡΤ -  Νόβα προσέφερε άφθονο γέλιο το βράδυ της Κυριακής. Στη μονή (κατά Σάββα) του Καραϊτάβλις μετά τον μπουλκουμέ από την ΑΕΚ το κελί του πετάλου έκανε ντου. Φωτοβολίδες, άφθονο ξύλο, λοστάρια πήγαιναν κι ερχόντουσαν αλλά οι κάμερες της Νόβα είχαν πακτωθεί και μας έδειχναν το άκρως συμμετρικό ημικύκλιο της σέντρας ενώ στα άκρο της οθόνης οι φωτοβολίδες και τα λοστάρια χαλούσαν το άψογο Αγγελοπουλικό πλάνο. Κατόπιν, βγήκε σε πανελλήνιο δίκτυο ο Βαγγέλας και συγκίνησε ακόμα και τον πιο χοντρόπετσο φίλαθλο. Μίλησε για τις αδικίες που βιώνει στο πετσί του αυτό το δύσμοιρο σωματείο το οποίο εκπροσωπεί και λίγη ώρα μετά από την ήττα σε ντέρμπι εντός έδρας και τα επεισόδια που δεν είδε(!!!) αλλά ενημερώθηκε από βίντεο για αυτά αυτός ασχολήθηκε με τον μεγάλο Π.Α.Ο.Κ. και τον Σαββίδη. Άκρως διασκεδαστικό από έναν άνθρωπο που από ότι ξέρουμε βάσει απόφασης δικαστηρίου του έχει απαγορευθεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Την ίδια ώρα ο γνωστός αμερόληπτος δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δάρρας ο οποίος κλήθηκε να περιγράψει τις φάσεις του αγώνα του Π.Α.Ο.Κ. σήμερα (πρέπει να κόλλησε βαρέα και ανθυγιεινά) ρώτησε τον Σάββα Παντελίδη, προπονητή του Αστέρα Τρίπολης που ήταν καλεσμένος στο στούντιο αν θα κάνει το παν για να κόψει βαθμούς από τον Π.Α.Ο.Κ. σχεδόν εκλιπαρώντας τον για αυτό…ΕΠΟΣ!

Υ.Γ2: Την επόμενη Δευτέρα, στις 18:30 λίγο πριν τον αγώνα της ΠΑΟΚάρας μας με το ΑΕΛ τυρί ο Σύνδεσμος μας θα κόψει την βασιλόπιτα του! Όλος ο ασπρόμαυρος λαός των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα, είναι καλεσμένος να δώσει το παρών σε αυτή μας τη γιορτή.  

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας