μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Το σερί συνεχίζεται – Π.Α.Ο.Κ. – Ατρόμητος 2 – 0 και με το ένα πόδι στα ημιτελικά του κυπέλλου – Αξιόμαχος στην Ισπανία ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. ηττήθηκε με 93 -79 από την Τενερίφη
[συντάχθηκε από George στις 25-01-2018, 01:43]

Με νέα καθαρή νίκη στην Τούμπα επί του δυνατού Ατρομήτου  με 2-0 ο Π.Α.Ο.Κ. βρίσκεται πολύ κοντά στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος έχοντας ως στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα του. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς καταγράφηκε για τον Ατρόμητο στο 8ο λεπτό όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Βασιλακάκης βρήκε τον Ντιγκινί εντός περιοχής, αυτός πλάσαρε αλλά ο Μάτος απέκρουσε πριν περάσει η μπάλα την γραμμή του τέρματος του Πασχαλάκη. Η ομάδα μας απάντησε στο 10΄ με το πλασέ του Μακ να καταλήγει άουτ. Στο 19' ο Δικέφαλος προηγήθηκε με  προβολή του Πέλκα, μετά από ωραία ενέργεια του Βιερίνια και τακουνάκι του Σάκχοφ, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να σκοράρει όντας εκτεθειμένος κατά μισό σώμα και με το 1-0 να αποτελεί και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου παρά το σουτ του Κουλούρη που κατέληξε άουτ στις καθυστερήσεις και με δυσάρεστο γεγονός τον τραυματισμό του Πέλκα ο οποίος αποχώρησε με σπασμένη μύτη και ελπίζουμε η ομάδα μας να μην στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Π.Α.Ο.Κ. προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να είναι σχετικά επικίνδυνος στις επιθέσεις του όμως και πάλι οι πρώτες φάσεις ανήκαν στον Ατρόμητο αρχικά στο 59' όταν το σουτ του Ντιγκινί μετά από σέντρα του Βασιλακάκη πέρασε άουτ και εν συνεχεία στο 66' όταν ο Βασιλακάκης σε αντεπίθεση πήρε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε ενστικτώδη απόκρουση. Ο Π.Α.Ο.Κ. απάντησε με μεγάλη ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα, όταν σε σέντρα του Τσίμιροτ ο Μάτος πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ ενώ στο 76’ ο Σάκχοφ σούταρε στην κίνηση μετά από σέντρα του Λημνιού και ο Μίρκοβτις έδιωξε ενστικτωδώς, με τον Πρίγιοβιτς να ανατρέπεται στην συνέχεια της φάσης με τον Τζήλο και τον βοηθό του να κάνουν τους Κινέζους. Δέκα λεπτά αργότερα όμως ήρθε το δεύτερο πολυπόθητο γκολ για την ομάδα μας. Αρχικά ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά και είδε τον Μίρκοβιτς να αποκρούει την μπάλα, στην συνέχεια της φάσης ο Τζάλμα Κάμπος κέρδισε παλικαρίσια την μπάλα πριν βγει έξω από το γήπεδο, πάσαρε στον Ελ Καντουρί ο οποίος με γλυκιά σέντρα κατέγραψε την πρώτη του ασίστ καθώς ο Σάκχοφ με έξοχη γυριστή κεφαλιά σημείωσε το 2-0 το οποίο ήταν και το τελικό  αποτέλεσμα του αγώνα γεγονός που δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα μας.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα μας ο δύσκολος και κρίσιμος αγώνας στο Αγρίνιο, την Κυριακή στις 15:00 με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Την ίδια περίπου ώρα στην Ισπανία ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στην Ισπανία αλλά έχοντας για ακόμα ένα ματς κόντρα διαιτησία δεν άντεξε ως το τέλος με αποτέλεσμα να ηττηθεί φυσιολογικά με 93-79 από την κάτοχο του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ Τενερίφη. Πρώτος σκόρερ για τον Δικέφαλο  ήταν ο Γκος με 15, 14 είχε ο Χαραλαμπόπουλος, 12 είχε ο Τζάκσον και 10 ο Κόνιαρης. Ο ΠΑΟΚ σούταρε 15/34 δίποντα, 11/25 τρίποντα, 16/22 βολές, αλλά επέτρεψε στην Τενερίφη 26/40 δίποντα, 6/19 τρίποντα και 23/29 βολές. Τα ριμπάουντ ήταν 38-30 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν  23-11 στην αναλογία ασίστ-λαθών, με τον ΠΑΟΚ να έχει 16 για 14. Δυστυχώς για άλλη μια φορά σε αυτή την αστεία διοργάνωση οι διαιτητές δεν άφησαν να παιχτεί ένα ματς στα ίσια με χαρακτηριστική την φάση στο 55-52 όπου οι γκρίζοι λύκοι δίνουν ένα αστείο τρίτο φάουλ στον εκ των κορυφαίων της ομάδας μας Χαραλαμπόπουλο και στο καπάκι να τον χρεώνουν με επική τεχνική ποινή επειδή…χαμογέλασε! Πλέον ο Δικέφαλος με δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια, με την Νεπτούνας εντός και την Βεντσπιλς εκτός περνάει στην φάση των «16» ως 4ος του ομίλου του ενώ σε περίπτωση που κερδίζει την επόμενη βδομάδα την Νεπτούνας με 14 πόντους μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις και την 3η θέση του ομίλου. Οι πόντοι για την ομάδα μας στον αποψινό αγώνα ήταν: Π.Α.Ο.Κ.(Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 2, Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης 10 (2/5 τρίποντα), Τσόχλας, Μαργαρίτης 5, Ζάρας, Χαραλαμπόπουλος 14 (3), Κατσίβελης 7 (1), Τζάκσον 12 (1), Γκος 15 (3), Τζόουνς 8 (1).

Ακολουθεί για την ομάδα μας ένα ματς – τελικός το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:30 με τον Προμηθέα στην Πάτρα στο οποίο η νίκη ίσως ισοδυναμεί με είσοδο στην 4άδα, ένα ματς που φυσικά θα έπρεπε να διεξαχθεί Κυριακή εξαιτίας του ιδιαίτερα μακρινού και επίπονου ταξιδιού στην Τενερίφη αλλά ποιος ασχολείται με αυτές τις λεπτομέρειες στην ομάδα μας και στον ΕΣΑΚΕ…

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας