μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Πολύτιμη νίκη κορυφής σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος – Π.Α.Ο.Κ. – Ατρόμητος 2 -1 – Νίκες ή προκρίσεις παντού το τριήμερο για την ΠΑΟΚάρα μας
[συντάχθηκε από George στις 21-11-2017, 02:06]

Ο Π.Α.Ο.Κ. ολοκλήρωσε την εξωφρενική ποινή των 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών πετυχαίνοντας την 7η νίκη του απέναντι στον Ατρόμητο αυτή τη φορά,  με ανατροπή και σκορ 2-1 με αποτέλεσμα στην 11η στροφή του πρωταθλήματος να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμος της ΑΕΚ με 21 βαθμούς. Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της άδειας Τούμπας και απείλησε από νωρίς καθώς οι κεφαλιές του Μάτος στο 1’ και του Κρέσπο στο 7’ από το ύψος της μικρής περιοχής εξουδετερώθηκαν από τον Γιαννιώτη και κατέληξαν ελάχιστα άουτ αντίστοιχα. Κόντρα  στην ροή και την μορφή του αγώνα, στην δεύτερη φορά που ο Ατρόμητος πέρασε το κέντρο στο 22ο λεπτό ο Μάτος έδωσε ένα αχρείαστο φάουλ (λεπτομέρεια επαναλαμβανόμενη που πρέπει να διορθωθεί για να μην στοιχίσει στην κούρσα πρωταθλητισμού) από την εκτέλεση του οποίου ο νεαρός πρωτοεμφανιζόμενος Στρούγγης με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ακολούθησε νέο μπαράζ χαμένων ευκαιριών για την ομάδα μας με σπουδαιότερη αυτή του 35' όταν ο αναποτελεσματικός Ελ Καντουρί δεν μπόρεσε από το ύψος της μικρής περιοχής να πλασάρει εύστοχα τον Γιαννιώτη αλλά και αυτήν\ του Κάνιας στο 41’ το σουτ του οποίου από το ύψος της περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ ώσπου φτάσαμε στο κομβικό 45ο λεπτό όταν ο Βιερίνια με κάθετη πάσα βρήκε τον Μακ εντός περιοχής με τον Στρούγγη να τον ανατρέπει με το σώμα του από πίσω και τον στρινγκάκια διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βιερίνια γράφοντας το 1-1 το οποίο αποτέλεσε και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Π.Α.Ο.Κ. πρωτοαπείλησε στο 59' όταν και πάλι ο Ελ Καντουρί  σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και είδε τον  Γιαννιώτη να αποκρούει δύσκολα. Στο 69' σε εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια ο Μάτος πήρε την κεφαλιά, ο Γιαννιώτης ήταν εξουδετερωμένος λόγω κακής εξόδου αλλά για καλή του τύχη είδε τον Ρισβάνη να διώχνει τη μπάλα  με κεφαλιά με υπερένταση πριν αυτή  περάσει την γραμμή του τέρματος του Ατρομήτου. Τέσσερα λεπτά όμως, αργότερα η ομάδα του Περιστερίου δεν έμελε να την γλιτώσει όταν  μετά από φάση διαρκείας ο Κάμπος σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γιαννιώτη μετατρέποντας το σκορ σε 2 – 1 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα χωρίς η ομάδα μας να απειληθεί ιδιαίτερα μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

 

Αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής στη Ν. Σμύρνη στις 15:00 με αντίπαλο τον Πανιώνιο ο Π.Α.Ο.Κ. μπαίνει σε μια κρίσιμη σειρά αγώνων μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου όπου θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει και εκτός έδρας για να μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Πιο συγκεκριμένα ακολουθούν τα παιχνίδια με Πανιώνιο και Ξάνθη εκτός έδρας, με ΠΑΟ εντός και Πλατανιά εκτός έδρας στα οποία η ομάδα μας ΠΡΕΠΕΙ να μαζέψει τουλάχιστον 10 βαθμούς ώστε να ολοκληρώσει τον 1ο γύρο είτε πρώτη είτε σε απόσταση αναπνοής από την 1η θέση και να έχει μπροστά της έναν δεύτερο γύρο με ευνοϊκό πρόγραμμα καθώς θα περιμένει τους ανταγωνιστές της στην Τούμπα η οποία θα έχει επιτέλους ανοίξει τις θύρες της για τον λαό του Π.Α.Ο.Κ. που θα την κατακλύζει σε κάθε ματς ενώ ταυτόχρονα ο Δικέφαλος θα πηγαίνει σε κάθε εκτός έδρας ματς πλην αυτό της Λεωφόρου συνοδεία των οπαδών του με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως προείπαμε ζήσαμε ένα ονειρεμένο τριήμερο με επιτυχίες για κάθε τμήμα του Π.Α.Ο.Κ. μας. Το μπασκετάκι, το οποίο είχαμε την χαρά να το παρακολουθήσουμε και να το στηρίξουμε από κοντά μιας και αγωνιζόταν στο Ρέθυμνο, πέτυχε σπουδαία νίκη επικρατώντας με 79-73 της τοπικής ομάδας. Για πρώτη φορά φέτος η ομάδα μας έπαιξε ΜΠΑΣΚΕΤ και με κορυφαίους τους Κρούμπαλι, Χρυσικόπουλο, Κόνιαρη και Ζάρα αλλά και χωρίς σχεδόν κανένα να υστερεί έφτασε σε μια νίκη που μπορεί να είναι απαρχή για μια καλύτερη πορεία ανάλογη της φανέλας της σε Ελλάδα και Ευρώπη η οποία θα τερματίσει την εσωστρέφεια στην οποία τελευταία είχαμε βυθιστεί. Εμείς για άλλη μια χρονιά κάναμε ως Σύνδεσμος το καθήκον μας μετατρέποντας το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου, το μόνο γήπεδο σε παγκόσμιο επίπεδο στο οποίο οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας από εκεί που τους τοποθετούν δεν μπορούν να έχουν επαφή με τον πίνακα του σκορ, σε Παλατάκι.

Λίγες ώρες αργότερα οι πρωταθλητές μας του βόλλεϋ πέρασαν σαν σίφουνας από την έδρα του αξιόμαχου Εθνικού κερδίζοντας με 3-0 (19-25, 20-25,  19-25) μια βδομάδα πριν να υποδεχτούν τον ΟΣΦΠ στο Παλατάκι γεγονός που θα συμβεί το Σάββατο στις 17:00 σε ένα γήπεδο το οποίο πρέπει να είναι κατάμεστο σε ένδειξη στήριξης μιας ομάδας η οποία μας έχει χαρίσει απίστευτες χαρές τα τελευταία χρόνια. Εύκολη νίκη για το αντρικό χάντμπολ το οποίο υπέταξε με 31-14 τον Φοίβο Συκεών στη Μίκρα πριν ταξιδέψει για την Αθήνα όπου την Τετάρτη αντιμετωπίζει την ΑΕΚ σε ένα κλασσικό ντέρμπι του χάντμπολ. Άνετη νίκη και για τις κοριτσάρες μας του ποδοσφαίρου οι οποίες επικράτησαν εκτός έδρας της ομάδας του Μεσολογγίου με 2-0 ενώ ίσως την επιτυχία του τριημέρου σημείωσαν τα κορίτσια μας του χάντμπολ τα οποία πέρασαν στους "16" του Challenge Cup παρότι έχασαν σε νεκρό χρόνο  με 31-30 από την Γεντίνστβο Τούζλα στη Βοσνία υπερασπιζόμενες άψογα το  24-17 του πρώτου αγώνα.

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας