μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Μαύρη νύχτα και απίστευτο πισωγύρισμα για τον Π.Α.Ο.Κ. - Έστερσουντ - Π.Α.Ο.Κ. 2 - 0 και αποκλεισμός από την Ευρώπη από τον Αύγουστο μετά από 5 χρόνια
[συντάχθηκε από George στις 25-08-2017, 00:22]

Όταν αποκλείεσαι από ένα χωριό της Σουηδίας που πριν 4 χρόνια έπαιζε στην 4η εθνική και πέρσι ανέβηκε πρώτη φορά στην 1η κατηγορία της χώρας του δεν υπάρχει λόγος για ποδοσφαιρικές αναλύσεις καθώς μιλάμε για μια νύχτα ντροπής σε μια κομβική χρονιά στην οποία θα σβήνονταν η προ 5ετίας χρονιά αντίστοιχου αποκλεισμού από την Ραπίντ Βιένης επί Δώνη και θα σκαρφαλώναμε κι άλλο στη βαθμολογία της UEFA. Αντ΄ αυτού βιώνουμε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία μας, ένα τεράστιο πισωγύρισμα και μια κρίση την οποία ο χρόνος θα δείξει πως θα τη διαχειριστούμε.

Γιατί συνέβησαν όλα αυτά; Γιατί είμαστε η πιο αυτοκαταστροφική ομάδα στον πλανήτη και καταφέραμε ένας τίτλος αντί να μας συσπειρώσει και να μας ανεβάσει να μας πάει πίσω και γιατί  βιάσαμε την ποδοσφαιρική λογική κατ εξακολούθηση αυτό το καλοκαίρι. Ενδεικτικά παραθέτουμε απόσπασμα από το Κυριακάτικο κείμενο μας μετά το ματς με τον Λεβαδειακό όπου αναφερόμασταν επιγραμματικά στις παλινωδίες του καλοκαιριού:

 “ Ο Π.Α.Ο.Κ. πέρσι έκανε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, ίσως τα σημαντικότερα στην εποχή Σαββίδη και έφτασε στο σημείο να καθαρίζει ματς σαν αυτό στη Λιβαδειά και απαιτούνταν το επόμενο βήμα στο πρότζεκτ ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός στα ματς με τους 3 του ΠΟΚ στην Αθήνα πλέον και να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Αντί να συμβεί αυτό έρχεται η απροσδόκητη αλλαγή προπονητή και προσλαμβάνεται ένας προπονητής ο οποίος δεν είναι εισήγηση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας αλλά κάποιου φίλου της διοίκησης – πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας. Αυτός ο προπονητής έχει άλλη τελείως φιλοσοφία από την φιλοσοφία που είχε η ομάδα και χάνεται όλο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενώ πριν καν την έλευση του η ομάδα ξεφορτώνεται άρον άρον ως δανεικό (για παράδειγμα) τον Κίτσιου, μια από τις πιο αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις του ρόστερ με αποτέλεσμα σήμερα 20/8 να μην έχουμε αξιόπιστο μπακ απ στη θέση του δεξιού μπακ και να παίζει εκεί αναγκαστικά ο κεντρικός μπακ Κρέσπο. Ο προπονητής , ο οποίος προσλήφθηκε χωρίς καμία λογική, όπως ήταν αναμενόμενο χαιρέτησε 6 ημέρες πριν τα play off του Γιουρόπα Λιγκ και ο Π.Α.Ο.Κ. μην έχοντας πλέον την σιγουριά και την ψυχολογία ότι θα αποκλείσει ένα χωριό της Σουηδίας δεν προβαίνει σε κομβικές μεταγραφές οι οποίες φώναζαν ότι έπρεπε να γίνουν μήνες τώρα (κεντρικός χαφ – κεντρικός αμυντικός) καθώς περιμένει να σφραγίσει την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μιας και κουβαλά και την τιμωρία των 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών από πέρσι.”

Αυτά συνέβησαν εν ολίγοις το καλοκαίρι του 2017 και πλέον περιμένουμε με αγωνία να δούμε πως θα διαχειριστεί την κρίση ο αφελληνισμένος οργανισμός του Π.Α.Ο.Κ.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Κυριακή στις 19:15 με αντίπαλο την Κέρκυρα στην άδεια Τούμπα.

Υ.Γ.: Κρίμα για αυτά τα 400 τσακαλάκια που έφτασαν κοντά στον αρκτικό κύκλο για την μαστούρα τους την πιο μεγάλη και βίωσαν τέτοια πίκρα από κάποιους μισθοφόρους που σε 1 βδομάδα θα αντικρίσουν τον παχυλό μισθό τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Υ.Γ.2: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την σημερινή ξεφτίλα αλλά εσύ αληταρά από την Πολωνία που  παρίστανες τον επόπτη σήμερα και έκανες ότι δεν είδες αυτό το οφ σαϊντ σε ένα γκολ που δεν πίστευε ούτε ο σκόρερ του ο ίδιος ότι δεν μέτρησε θα ήθελα να μας πεις από ποιον πήρες εντολή να αλλοιώσεις το σημερινό αποτέλεσμα.

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας