μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Ποδαρικό στη σεζόν με ισοπαλία στην Ουκρανία – Ολιμπίκ Ντόνετσκ – Π.Α.Ο.Κ. 1-1
[συντάχθηκε από George στις 27-07-2017, 22:38]

Στο πρώτο ματς της σεζόν 2017-18, έναν κλασσικό αγώνα που η ομάδα μας είχε πολλά πράγματα να χάσει και σχεδόν τίποτα να κερδίσει, ο Π.Α.Ο.Κ. εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών και χάρη σε ένα γκολ του Ενρίκε με πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια κατάφερε να πάρει το 1-1 που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της επόμενης Πέμπτης στην Τούμπα.

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο ο Π.Α.Ο.Κ. είχε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 17ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μακ και σύγχυση που επικράτησε στα καρέ της Ολιμπίκ ο Κρέσπο από το ύψος της μικρής περιοχής κατάφερε να μην βρει εστία και το 0-0 παρέμεινε. Αντίστοιχα, οι Ουκρανοί στο πρώτο ημίχρονο απείλησαν με τον Μόχα στο 21’, αλλά το γύρισμα του απομάκρυνε ο Ρέι, ενώ στο 26’ το σουτ του Μπογκντάνοφ λίγο έξω από την περιοχή, έπειτα από ένα από τα πολλά λάθη της ομάδας μας στη μεσαία γραμμή, έφυγε λίγο έξω από την εστία του Αργεντινού.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ η ομάδα μας μπήκε δυνατά και έχασε διπλή ευκαιρία αρχικά όταν ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μακ που είχε βγει τετ α τετ αλλά σε πλάγια θέση με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στη συνέχεια όταν ο Γεωργιανός πρόλαβε τον Πρίγιοβιτς και κέρδισε την κόντρα πριν ο Σέρβος βρεθεί προ κενής εστίας δέχτηκε τέρμα από φάουλ των Ουκρανών που εκτέλεσε ο Μπογκντάνοφ από δεξιά με τον Μπιλένκι να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και να ανοίγει το σκορ για τους Ουκρανούς. Στη συνέχεια για ένα δεκάλεπτο η ομάδα μας πελαγοδρομούσε μεσοαμυντικά με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να απειλήσουν στο 52’ με τον Μπογκντάνοφ (απέκρουσε ο Ρέι), στο 56’ με τον Μόχα (κεφαλιά άουτ από πλεονεκτική θέση) και στο 57’ όταν ο Λούκιαντσουκ δεν τελείωσε καλά μια εξαιρετική αντεπίθεση (μπλόκαρε το σουτ του ο Ρέι).

Στο 59’ ο Ενρίκε ο οποίος 4 λεπτά νωρίτερα είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τον Μπίσεσβαρ, με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έγραψε το 1-1 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ του ματς. Στη συνέχεια ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος από τους αντιπάλους του και έχασε καλή ευκαιρία στο 76’ όταν κεφαλιά του Πρίγιοβιτς πέρασε άουτ ενώ και το σουτ του Σέρβου στο 89’ αποκρούστηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ ενώ μοναδική αξιοσημείωτη φάση για τους Ουκρανούς ήταν μια κεφαλιά του Μιχάλοφ που πέρασε άουτ στο 85’.

Συμπερασματικά ο Π.Α.Ο.Κ. μετά από μια μετριότατη εμφάνιση πήρε ένα σκορ το οποίο είναι ικανοποιητικό για να τον οδηγήσει στην πρόκριση στο δεύτερο αγώνα με σχετική άνεση αν δείξει ένα απλά καλό πρόσωπο όμως σε αυτό το σημείο δε μπορούμε να βάλουμε κάτω από το χαλάκι ότι οι αλλαγές του καλοκαιριού έχουν πάει μάλλον πίσω μια έτοιμη ομάδα για το βήμα παρακάτω που είχε δημιουργηθεί ενώ αν θέλουμε να μιλάμε για μεγάλους στόχους απαραίτητη είναι η προσθήκη δύο ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΧΑΦ στον νευραλγικό χώρο του κέντρου που θα κόβουν και θα ράβουν.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα μας την επόμενη Πέμπτη στις 21:00 στη ρεβάνς της Τούμπας σε έναν αγώνα που φυσικά αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μας θα δώσει το παρών.

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα νέα μας στο e-mail σας