desktop version
   |  εκτύπωση  |  
Διπλό στο ρελαντί στην ασπρόμαυρη Κέρκυρα – Κέρκυρα – Π.Α.Ο.Κ. 0 – 3 – Νίκες σχεδόν παντού για τον μεγάλο Π.Α.Ο.Κ.
[συντάχθηκε από George στις 14-01-2018, 23:48]

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης ο Π.Α.Ο.Κ. πέρασε άνετα από το ασπρόμαυρο νησί της Κέρκυρας με 3-0 συνεχίζοντας το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων.

Η ομάδα μας μπήκε νευρικά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο 15ο λεπτό όταν ο Κουλούρης βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ ώσπου φτάσαμε στο 23’ για να ανοίξει το σκορ με ποιον άλλον, τον Μάτος, ο οποίος με κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και πλασέ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιερίνια σημείωσε το 0-1. Λίγο αργότερα, στο 25’, ο Πέλκας δοκίμασε να κρεμάσει τον Κουτζαβασίλη αλλά ο πορτιέρε της Κέρκυρας είχε την απάντηση με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος ενός μάλλον ανιαρού ημιχρόνου. Το ματς στην ουσία καθαρίστηκε στο 57’ όταν ο Κάμπος με σέντρα σουτ από αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας κρεμώντας τον Κουτζαβασίλη γράφοντας το 0-2. Στο 69’ ο Πέλκας προσπάθησε να σημειώσει ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ όταν με βολ πλανέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Αυτό που δεν κατάφερε στην προαναφερόμενη φάση ο Πέλκας το κατάφερε εννιά λεπτά αργότερα όταν και εκμεταλλεύτηκε μία καλή πάσα του Μακ και ενώ αρχικά γλίστρησε εντός μεγάλης περιοχής σηκώθηκε, στριφογύρισε ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και πλάσαρε εντυπωσιακά για το 0-3. Στο 81’ ο Πασχαλάκης αποκρούει σουτ του Τουράμ και στη συνέχεια ο Βαρέλα ολοκληρώνει  την απόκρουση του γκολκίπερ της ομάδας μας ενώ προς το φινάλε της αναμέτρησης ο Μακ αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη και  εξαιρετικό φάουλ του μέτριου κατά τα άλλα Μαουρίσιο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας της Κέρκυρας.

Σε γενικές γραμμές κρατάμε την σημαντική νίκη και την επιβλητική παρουσία των αδερφών μας στο νησί των Φαιάκων αλλά επισημαίνουμε ότι η ομάδα μας και ειδικά τα ακριβοπληρωμένα στελέχη της που ήρθαν το καλοκαίρι πρέπει να ανεβάσουν την απόδοση τους ενόψει των πιο δύσκολων εκτός έδρας αναμετρήσεων που ακολουθούν  λίαν συντόμως. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα μας την Κυριακή στις 15:00 με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα ενώ αύριο περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλο μας στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Μια μέρα νωρίτερα ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ. συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και επιβλήθηκε στο Παλατάκι με 92-74 του Πανιωνίου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο η ομάδα μας ξέχασε να παίξει άμυνα δεχόμενη 31 πόντους, ο Δικέφαλος σοβαρεύτηκε και βγάζοντας και πάλι διαφορετικούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι αυτή την φορά ήταν ο Λίνος Χρυσικόπουλος με 21 πόντους, ο Ζάρας με 18 και ο Κατσίβελης με 13 πόντους  και 6 ασίστ έφτασε άνετα σε μια ακόμη νίκη. Μόνο μελανό σημείο του χθεσινού αγώνα ο τραυματισμός του Μαργαρίτη ο οποίος ελπίζουμε να μην είναι σοβαρός καθώς η ομάδα τον χρειάζεται αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι. Οι πόντοι για την ομάδα μας στο χθεσινό παιχνίδι ήταν: Π.Α.Ο.Κ. (Η. Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 21 (4), Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης 8 (1), Καρράς 2, Τσόχλας 5 (1), Μαργαρίτης, Ζάρας 18 (2), Καραμανώλης 3 (1), Κατσίβελης 13 (3), Τζάκσον 3, Γκος 7 (1), Τζόουνς 6 (1).

Ακολουθεί την Τρίτη στις 19:30 ο κομβικός αγώνας για το Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ με την πρωταθλήτρια Γαλλίας Σαλόν όπου το Παλατάκι πρέπει να έχει αρκετό κόσμο για να σπρώξει την ομάδα μας στην πολυπόθητη νίκη.

Ο πρωταθλητής στο βόλλεϋ Π.Α.Ο.Κ. συνέχισε με νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας στο Παλατάκι με 3-0 (25-10, 25-18, 28-26) σετ της ουραγού Παναχαϊκής. Πλέον αναμένεται από αύριο η ενσωμάτωση του Βούλγαρου διαγώνιου Ουσίκοφ που σήμερα αναδείχτηκε κυπελλούχος Βουλγαρίας ο οποίος μαζί με τους Σαφράνοβιτς και Σακόγλου που επιστρέφουν σιγά σιγά από τους τραυματισμούς τους αναμένεται να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα μας αρχής γενομένης από το σπουδαίο ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ του βόλλεϋ την Πέμπτη στις 19:00 στο Παλατάκι με αντίπαλο την Φριντισχάφεν.

Στα υπόλοιπα αθλήματα στα οποία αγωνιζόταν η ΠΑΟΚάρα μας, σπουδαία νίκη για το ταλαιπωρημένο φέτος τμήμα του πόλο με την ομάδα μας  να επικρατεί εκτός έδρας με 7-5 του Υδραϊκού, νίκη η οποία ελπίζουμε να αποτελεί έναυσμα για καλύτερες μέρες και απομάκρυνση από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης. Στο γυναικείο χάντμπολ ο Δικέφαλος προκρίθηκε στο final 4 του κυπέλλου επικρατώντας με 42-14 εκτός έδρας του Φιλώτα Φλώρινας. Νίκη και για τα κορίτσια του μπάσκετ τα οποία επικράτησαν εντός έδρας του Αθηναϊκού με 82-74 ενώ και οι μόνιμες πρωταθλήτριες μας του ποδοσφαίρου συνέτριψαν με 6-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Μοναδικό τμήμα μας το οποίο δεν τα κατάφερε αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το τμήμα του γυναικείου βόλλεϋ το οποίο ηττήθηκε στην Λάρισα με 3-2 από την τοπική ΕΑΛ παραμένοντας όμως στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Α2, δέκα βαθμούς πάνω από την 2η θέση.

Σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται!