μέγεθος κειμένου    |  εκτύπωση  |  
Τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία...
[συντάχθηκε από George στις 20-03-2013, 22:41]

Μετά από πέντε χρόνια, ο Πάμπλο Γκαρσία αποχωρεί από τον Π.Α.Ο.Κ., αλλά πίσω του αφήνει πολλές αναμνήσεις.

Ο ΠάμπλοΓκαρσία με την υπογραφή του συμβολαίου του στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης έγινε αμέσως από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας του Π.Α.Ο.Κ.. Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος πάτησε για πρώτη φορά στη συμπρωτεύουσα το καλοκαίρι του 2008, έχοντας μεγάλες παραστάσεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Π.Α.Ο.Κ. αποτέλεσε τον δέκατο σταθμό της καριέρας του Πάμπλο Γκαρσία, αφού ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1996 από την Μοντεβιδέο Γουόντερερς. Την επόμενη περίοδο αγωνίστηκε στην Πενιαρόλ και μετά από 6 μήνες μεταγράφηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά από δυο σεζόν μετακόμισε στη Μίλαν φορώντας τη φανέλα της για μόλις 11 εμφανίσεις και μετέπειτα δόθηκε δανεικός στην Βενέτσια. Την επόμενη περίοδο επέστρεψε στην Ισπανία και την Οσασούνα, όπου έμεινε για τρία χρόνια προσελκύοντας το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία του πρόσφερε τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2005. Την δεύτερη του σεζόν, ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ιταλός Φάμπιο Καπέλο τον έστειλε δανεικό στην Θέλτα, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα ολοκληρώσει την παρουσία του στα γήπεδα της Ισπανίας με τη φανέλα της Ρεάλ Μούρθια πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Π.Α.Ο.Κ.


Ιούλιος του 2008 και ο Π.Α.Ο.Κ. ψάχνει το μεταγραφικό «μπαμ» και ταυτόχρονα τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Τότε είναι που, μεταξύ άλλων, το όνομα του Πάμπλο Γκαρσία πέφτει στο τραπέζι. Λίγες ημέρες αφότου έχει μείνει ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ουρουγουανός μέσος έρχεται σε συμφωνία με τους Θεσσαλονικείς.

Αποθεωτική υποδοχή από τον κόσμο του «Δικέφαλου του Βορρά». Έγινε σύνθημα στα χείλη τους, αντικατέστησε τον… Τσε Γκεβάρα στο γνωστό μπλουζάκι, ήταν το ποδοσφαιρικό τους τοτέμ. Μια σχέση αμφίδρομη.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει η γνώμη κανενός, από τη στιγμή που ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. με αγαπάει, όπως είμαι, γι’ αυτό που είμαι. Προσπάθησα να διορθώσω τα λάθη μου, όχι όμως για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά μόνο για τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ.», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στις 23 Ιουλίου 2008, συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο με τον Π.Α.Ο.Κ. και έκανε το ντεμπούτο του στη Super League στην Κρήτη. Στις 30 Αυγούστου 2008 ήταν παρών στη νίκη του Π.Α.Ο.Κ. με 2-0 απέναντι στον ΟΦΗ, ενώ το πρώτο του τέρμα με τον δικέφαλο στο στήθος στο πρωτάθλημα το πέτυχε στις 7 Νοεμβρίου 2009, κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (1-2).

Ο Πάμπλο Γκαρσία ζούσε για τα ντέρμπι και ήθελα πάντα να είναι το κεντρικό πρόσωπο. Είτε έπαιζε στο «Καραϊσκάκης» δείχνοντας τη φανέλα και τα... καρύδια του στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Είτε με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όντας πρώτος στον τσαμπουκά, είτε με την ΑΕΚ στην Τούμπα όπου έδινε μπουνιές και έπιανε από το λαιμό τον Πάπα Ντιόπ.

Η αρχή έγινε στο Γ. Καραϊσκάκης γρονθοκοπώντας τον Ντιόγκο (από τον οποίο νωρίτερα είχε δεχθεί χτύπημα εκτός φάσης).

Ωστόσο στον Π.Α.Ο.Κ. δεν θα τον θυμούνται τόσο για το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο, όσο για την ηγετική του παρουσία στο γήπεδο. Με περισσότερες ευχάριστες από δυσάρεστες αναμνήσεις, όχι όμως κι έναν τίτλο.

Την περίοδο 2009-10 ο Π.Α.Ο.Κ. πίστεψε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο κόντρα στον βασικό του διεκδικητή. Νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Ο Γκαρσία άνοιξε το σκορ με ασύλληπτο χτύπημα φάουλ και μετά το ματς, αποχώρησε με δάκρυα …ξεσπώντας για τον χαμό της μητέρας του.

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα μείνει σίγουρα αξέχαστος στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και για τις εκτελέσεις του. Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος είχε... γλυκό πόδι, στήνοντας την μπάλα και το απέδειξε και στα ελληνικά γήπεδα...

Για όλα τα παραπάνω ο μεγάλος Πάμπλο είχε πολλούς πιστούς στην Τούμπα, οι οποίοι μάλιστα είχαν φτιάξει και αρκετά πανό στήριξης στον Ουρουγουανό. Το πιο δημιουργικό ήταν αυτό που σηκώθηκε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ που έγραφε: «NoGarcia, No Party».

Μεγάλε Πάμπλο ένα είναι σίγουρο πως δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ γιατί ήσουν, είσαι και θα είσαι ένας από εμάς, το απέδειξες μέχρι και την ύστατη στιγμή με την συνέντεξη σου και εκ μέρους όσων σε πίκραναν θέλουμε να σου ζητήσουμε μια συγνώμη αλλά να μην ξεχνάς ποτέ αυτό που εσύ μας έμαθες...ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ - ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ...

PABLO GRACIAS MUCHO GRACIAS PARA TODOS LOS MOMENTOS EXCEPTIONALES!

 

από: Νίκος - 20-03-2013 , 23:24
4-1099
20-3-2013,OI ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ....ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΘΛΙΨΗ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΦΥΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΑΙΚΤΗ,ΚΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗ,ΣΗΜΕΡΑ ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ....ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ PABLO GARCIA.ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ,ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ...
PABLO GRACIAS MUCHO!ΣΥΓΝΩΜΗ...
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ Ο Λ Α ! ! ! !
από: Stratos Ggls - 22-03-2013 , 19:09
Ίσως σε άλλες εποχές (την εποχή της φανέλας) να είχαμε διαφορετική εξέλιξη! Εδώ μιλάμε για το σύγχρονο, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ποδόσφαιρο, όπως το πλασάρουν διάφοροι κι όπως το δέχεται η πλειοψηφία των καταναλωτών του προϊόντος (και αυτοί της ομάδας μας). Και οι δυο πλευρές χαμένες στην περίπτωσή μας! Ας τον τιμήσουμε κρατώντας τον στο μυαλό μας για τις στιγμές που μας πρόσφερε! Μεγάλε, Πάμπλο! Το Νο5 πάντα στις καρδιές μας!
newsletter

για να ενημερώνεστε για τα αφιερώματά μας στο e-mail σας